Moravské Chardonnay je třetí nejlepší na světě!

Na prestižní mezinárodní soutěži Chardonnay du Monde uspělo Chardonnay z rodinného vinařství Josef Valihrach z Krumvíře. Jubilejní 25. ročník, který se konal v Burgundsku 7. až 9. března, tak zase poukázal na špičkovou světovou úroveň moravských vín.

Vinař Josef Valihrach patří v posledních letech k vůbec nejoceňovanějším vinařům na této soutěži. Nejvyšší ocenění sklidilo v roce 2014, minulý rok získalo 2 stříbrné medaile a v roce 2016 dvě zlaté! Letos uspělo Chardonnay ročníku 2008, které se tak stalo třetím nejlepším na světě.

„Velmi mne těší tento úspěch a mám obrovskou radost, že se naše, moravské Chardonnay stalo jedním z nejlepších na světě. Tohoto ocenění si vážím, jelikož Chardonnay du Monde je velmi prestižní soutěž, ale zároveň mám radost, že jedna z čelních pozic na stránkách soutěže bude po celý rok patřit české vlajce,“ sděluje krumvířský vinař Josef Valihrach.

Porotci lépe než naše víno hodnotili jen dvě vína z Kanady. Vyhlášená francouzská Chardonnay se tak umístila až za moravským vínem.

Chardonnay du Monde je nejstarší vinařskou soutěží vyhrazenou vínům jedné odrůdy. Letošní jubilejní ročník se konal 7. až 9. března v Chateau des Ravatys poblíž Lyonu v Burgundsku. Celkem 300 porotců hodnotilo 679 vín z více než 39 zemí.

http://www.chardonnay-du-monde.com/HomeCdM.en.html

 

Tisková zpráva, zdroj: Omnimedia.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína