Víno Ljubljana 2018 - informace pro vinaře

Vážení přátelé, 60. ročník Vino Ljubljana, nejstarší soutěže světa, je první soutěží, kde se naplno aplikuje nový systém podpory Vinařského fondu. Učíme se to my i vy. Startovné ve výši 100€ za vzorek (1 nebo 2 vzorky), 90€ za vzorek (3 nebo 4 vzorky) resp. 80€ za vzorek u pět a více vzorků, hradí registrovaní plátci DPH (díky reverse charge) přímo na účet pořadatele

IBAN: SI56 0510 0801 4744 865

SWIFT ABANSI2X

Gospodarsko razstavišče d.o.o., Dunajska cesta 18, SI-1000 Ljubljana, Slovenia

Bank account:  Abanka d.d., Slovenska cesta 58, SI-1000 Ljubljana, Slovenia.

Neplátci DPH bohužel platí i se slovinským DPH 122,00 €, resp. 109,80 €, resp. 97,60 € za vzorek při stejných množstevních limitech.

Na startovné vám přispěje Vinařský fond na základě žádosti, kterou jste podali v zimním termínu.

Administraci a dopravu vzorků zajišťuje naše redakce, tentokrát poprvé v zakázce Vinařského fondu, což znamená, že vy pouze (1) vyplníte a odešlete obratem přihlášku a (2) dopravíte včas vzorky do jednoho ze dvou sběrných míst. O nic dalšího se nemusíte starat. Pokud byla vaše žádost o příspěvek na startovné schválena, nese i náklady dopravy Vinařský fond.

Tato (zatím experimentálně ověřovaná) diverzifikace poskytovatelů služeb by měla rozšířit možnosti využití prostředků, které jsou pro tyto účely na VF k dispozici, časem snad i rozšířit spektrum soutěží, a až si to všichni ozkoušíme a vyhodnotíme, možná i zjednodušit celou administrativu.

Do češtiny přeložené přihlášky najdete v příloze. Vyplňte a pošlete je na adresu redakce@e-sommelier.cz  co nejdříve, jako předmět mailu napište VINO LJUBLJANA, aby se přihlášky zařazovaly do správné složky a neztratily se. Není co vysvětlovat, vše je přeložené, jen si předem prostudujte tabulku kategorií a podkategorií na posledním listě. Zodpovědnost za správné zatřídění nesete vy - když omylem přihlásíte klaret z Frankovky mezi červená vína, bude víno penalizováno – a to by byla škoda.c.

Sběrnými místy jsou BS Vinařské potřeby ve Velkých Bílovicích a naše redakce Sommelier, 251 66 Hrusice 177.

Vzorky vyzvedneme v Bílovicích v pátek 23. března, jejich odevzdání tedy můžete spojit s GREAT AMERICAN – jen na krabici napište výrazně fixou VINO LJUBLJANA, ať se vzorky nepomíchají. Do redakce stačí vzorky dopravit i ještě v pondělí 26. března.

I sem se posílá 6 lahví od vzorku, do krabice vždy vložte výtisk vyplněné přihlášky.

V rámci EU je nemusíme přebalovat do certifikovaných kartonů, takže je zabalte pevně a dobře, pojedou do Slovinska na paletě kamionem.

Tak hodně štěstí!

JUDr. Luboš Bárta, MBA (klik pro více informací)

šéfredaktor SOMMELIER/Revue pro Hotel, Restaurant a Cestování

Vydavatelství GastroPress s.r.o.

251 66 Hrusice 177

tel a fax 323 656 600, mobil 602 270 830

redakce@e-sommelier.cz; http://www.e-sommelier.cz

Soubory ke stažení

pdf, 1778752

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína