13. ROČNÍK MISTROVSTVÍ ČR V ŘEZU RÉVY VINNÉ SE USKUTEČNÍ VE VALTICÍCH

V pátek 10. února 2017 proběhne již 13. ročník odborné soutěže v řezu révy vinné. Hostitelem tohoto tradičního vinařského klání, které pořádá Svaz vinařů ČR ve spolupráci se společností BS vinařské potřeby, bude tentokrát vinařská společnost Château Valtice.

Nejvýznamnější vinařská událost opět poskytne prostor vinařům, aby ukázali odborné porotě svoji zručnost při řezání révy vinné a utkali se v netradiční disciplíně o hlavní trofej - zlaté nůžky. „Na mistrovství se hodnotí především kvalita a čistota řezu. Rychlost není rozhodující veličinou, je nutné prokázat zkušenosti a um“ uvádí Miloš Balga, jednatel společnosti BS Vinařské potřeby, která je organizátorem mistrovství.

Soutěžit se opět bude ve dvou kategoriích JUNIOR (žáci a studenti odborných škol a mládež do 21 let včetně) a ELITE (soutěžící starší 21 let). Ve speciální soutěžní kategorii potom budou opět zvlášť oceněny za své výkony i soutěžící ženy.

V areálu vinařství Château Valtice bude v průběhu celého dne připravený pro vinaře i diváky bohatý doprovodný program, jehož součástí budou i odborné přednášky a prezentace techniky a produktů pro vinaře.

Soutěž vznikla v roce 1993 jako neformální setkání vinařů. Postupně se z amatérské akce stala seriózní a vyhledávaná celostátní soutěž nejlepších řezáčů révy vinné, která má dobrý zvuk jak mezi vinaři, tak i odborníky z oboru vinohradnictví.

Společnost BS vinařské potřeby se již několik let podílí na přípravě stejné soutěže na Slovensku. Stejně jako v předchozích dvou letech je také hlavním organizátorem dalšího ročníku, který se uskuteční v únoru 2017.

Přihlášky do soutěže a více informací na www.vinarskepotreby.cz

Kontakt po média:

Ing. Kateřina Martykánová                                                        Mgr. Renata Hlavačková             

PR manager                                                                                     Marketing manager

Tel. +420 602 576 870                                                                    Tel. 774 576 923

E-mail: martykanova@locomotion.cz                                    E-mail: marketing@vinarskepotreby.cz

Soubory ke stažení

Tisková zpráva
docx, 47270

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína