V sobotu 10. září bude Morava patřit vínu!

Víkend se kvapem blíží a s ním i mnoho vinařských akcí.  Během jednoho dne budete moci ochutnat až přes 1 300 vzorků vín, které se zúčastnily naší největší a nejvyšší Národní soutěže vín. Výstava vín tak proběhne ve 3 moravských metropolích - Znojmo, Mikulov a Uherské Hradiště.

Ve Znojmě na vás čeká bezmála 300 vín

V krásných prostorách kláštera dominikánů na Dolní České ve Znojmě proběhne výstava vín od 10 do 20 hodin. Můžete se těšit na Šampiona, vítěze jednotlivých kategorií, celkem teda na 283 vín s původem hroznů znojemské vinařské podoblasti. Šampionem se stal Šaldorfský kravák 2015 pozdní sběr  z Vinařství Piálek & Jäger s.r.o. (kompletní výsledky), což jen potvrzuje fakt, že Znojemsku kralují zejména bílá vína. Vstup na akci je zdarma a degustace vín bude probíhat formou placených bločků. Těšit se můžete na cimbálovou muziku Kyjovsko, která bude hrát k tanci i k poslechu.

 

Téměř 600 vín ochutnáte v Mikulově

V rámci Pálavského vinobraní se v hlavním sále mikulovského zámku od 16 do 20 hodin představí na výstavě Národní soutěže vín 570 vín z vinic mikulovské vinařské podoblasti. Šampionem mikulovské vinařské podoblasti se stal Cépage - Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr z Nového Vinařství a.s. (kompletní výsledky). Vstupné na výstavu se neplatí, resp. na výstavu se dostanete s platnou vstupenkou na Pálavské vinobraní. Ochutnávat pak můžete za nakoupené degustační bločky. K poslechu bude hrát cimbálová muzika Klaret.

 

Na ochutnávku více než 500 vín láká Uherské Hradiště

Výstava vín proběhne v Uherském Hradišti v rámci Slováckých slavností vína a otevřených památek  od 14 hodin, dokud bude co ochutnávat. Těšit se můžete na Šampiona, vítěze jednotlivých kategorií, celkem 513 vín s původem hroznů ve slunečné slovácké podoblasti. Šampionem se stal Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr od vinaře Milana Sůkala (kompletní výsledky). Vstupné je zdarma a víno bude možné ochutnávat za nakoupené degustační tolary. Celým dnem i večerem bude provázet cimbálová muzika Kubíci, od 19.00 hodin zpestří večer folklórní soubor a cimbálová muzika Lintava.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína