Video: Do Velkých Pavlovic nejen za Opilými sklepy

Vydali jsme se s naším průvodcem do Velkých Pavlovic za Opilými sklepy a dalšími turistickými lákadly. Hravou barevností Opilé sklepy okamžitě upoutají pozornost každého kolemjdoucího.

I díky tomu se rychle staly nepřehlédnutelnou dominantou obce. Tyto atypické moderní sklepy byly v roce 2012 vybudovány na podporu místního vinařství a návštěvníci v blízka i daleka se v nich rychle zabydleli. Slouží totiž zejména k ubytování, ale jsou zde i sklepy, kde můžete posedět.

Kromě oblíbených Opilých sklepů můžete ve Velkých Pavlovicích zavítat také do Šlechtitelské vinařské stanice, založené už v roce 1901, která dala světu odrůdy jako André, Aurelius, Agni nebo podmanivou Pálavu.

Mezi rozlehlými velkopavlovickými vinicemi najdete také rozhlednu Slunečná, kterou projektanti naplánovali tak, aby připomínala keř révy vinné. Jestliže se rozhodnete zavítat do Velkých Pavlovic, nevynechejte ani návštěvu vinných sklepů Františka Lotrinského a jejich nejstarší sklep z poloviny 18. století.

Hlavně si ale dejte pozor, abyste přes veškerou turistiku náhodou nezapomněli večer posedět a ochutnat. Ne nadarmo je totiž okolí Velkých Pavlovic označované jako srdce výroby červených vín u nás. 

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína