Národní soutěž vín: nového šampiona oznámí z Valtic zítra

Valtice – Jaká bude nová stovka nejlepších vín České republiky? Odpověď na tuto otázku dá finálové kolo Národní soutěže vín.

Zítra je bude hostit jízdárna zámku ve Valticích na Břeclavsku. "Vína posoudí naši nejlepší degustátoři, kteří jsou držiteli evropských degustačních zkoušek. V komisích budou vedle vinařů zastoupeni také sommelieři, obchodníci s vínem, novináři se zaměřením na víno, zástupci Mendelovy univerzity i Státní zemědělské a potravinářské inspekce," uvedl ředitel pořádajícího Národního vinařského centra Pavel Krška.

Vína, která se probojovala až do finále, prošla jednotlivými etapami Národní soutěže vín ve znojemské, mikulovské, velkopavlovické a slovácké podoblasti a ve vinařské oblasti Čechy. A poté na konci listopadu prvním kolem hodnocení. "Celkem degustátoři v nominačních kolech hodnotili 1423 vín od 215 přihlašovatelů, což z této soutěže dělá největší soutěž v České republice," vyzvedl Krška.

Nového šampiona oznámí ve Valticích už zítra. Otevření nové degustační expozice Salonu vín je pak na programu na konci ledna.

Zdroj: Brněnský deník
Datum vydání: 7.12.2015
Odkaz: http://brnensky.denik.cz/

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína