Do Znojma za kvalitním vínem i mimo vinobraní

Vína z tří nejtypičtějších odrůd Znojemské vinařské podoblasti – Veltlínské zelené, Sauvignon a Ryzlink rýnský, která se označují VOC Znojmo, tedy vína originální certifikace – lze ochutnat přes léto až do října nejen ve vytipovaných vinařstvích či na vinobraní, ale také v Informačním centru VOC Znojmo ve Vlkově věži, která se nachází ve spodní části znojemského Masarykova náměstí.

V příjemném vinném baru lze nejen degustovat vybrané vzorky, ale také je možné si zakoupit láhev za stejnou cenu jako přímo u vinaře. Romantické duše mohou vystoupat po schodech se sklenkou v ruce až na ochoz věže, rozhlédnout se po městě i okolí a při tom vychutnávat vína s typickou minerální chutí a vůní lipového květu. Vlkova věž se nyní účastní prestižní soutěže TOP vinařský cíl, takže pokud se vám tu zalíbí, můžete pro ni hlasovat až do 30. září.

Sklenku dobrého vína nabízejí také na Rajské vinici, v Louckém klášteře či na nejkrásnější vinici široko daleko – na vinici Šobes. Milovníky vína přivítají také ve Vinných sklepích Lechovice nebo ve vinařství Vino Hort v Dobšicích. O víkendu 11. až 13. září během historického vinobraní je možné se zúčastnit na Masarykově náměstí vědomostního testu, který je zaměřen na poznávání charakteristických znaků odrůd Znojemska. To vše pod dohledem Ivo Dvořáka, viceprezidenta Asociace sommelierů ČR. "Odměnou za úspěšné zvládnutí testu bude poukaz na dva degustační vzorky ve stanu VOC Znojmo," přibližuje novinku František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Zdroj: Právo
Datum vydání: 21.7.2015

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína