Krajem André pojedou cyklisté za vínem

Hustopečsko – Cykloputování mezi vinohrady Expedice krajem André má před sebou desátý ročník. Už tuto sobotu. Letos na nově rozšířené trase cykostezky.

Její základní délka je jednačtyřicet kilometrů. Kolaři odstartují v Hustopečích a postupně mohou zavítat do Staroviček, Velkých Pavlovic, Bořetic, Vrbice, Kobylí, Němčiček, Horních Bojanovic a Kurdějova, než se vrátí do startovního města. "Je ale možnost i kratších okruhů pro méně zdatné cyklisty a rodiny s dětmi," sdělili organizátoři.

Akrobacie na kole

Začátek i konec putování je podle pořadatelů u hustopečského autokempu Formanka, a to v době od devíti do dvanácti hodin. "Pro prvních deset účastníků v cíli máme připravenou odměnu v podobě Hustopečského městského vína," lákají organizátoři.

Cyklisty na letošní jubilejní expedici vyprovodí trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Štěpánková. Předvede i akrobacii na kole.

Kromě ochutnávek vína ve sklepech a kulinářských klenotů regionu budou přístupné rozhledny a vyhlídky. Novinkou je razítkovací místo v hale velkopavlovické Šlechtitelské stanice vinařské. V podvečerních šest hodin začne slosování o zajímavé ceny. Poté hustopečští vinaři otevřou sklepy v uličkách Na Hradbách a Vinařská.

Za startovné na Expedici krajem André lidé zaplatí stokorunu, děti a mládež mohou vyrazit na tento cyklovýlet zdarma.

Zdroj: Nový život
Datum vydání: 25.6.2015
Odkaz: http://www.vlp.cz/nase_deniky/jizni_morava/rovnost-breclav/

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína