Růžová vína i letos ve Ville Richter

Moravská a česká růžová vína se i letos představí 1. května v Praze. Již sedmý ročník oblíbeného Svátku růžových vín zahájí tradičně novou sezonu. Růžová vína budou pro návštěvníky připravena ve velmi atraktivní lokalitě Villy Richter a na přilehlé Svatováclavské vinici na Pražském hradě.

Svátek růžových vín se stal v posledních letech oblíbenou akcí. Zajímavá lokalita Villy Richter a přilehlé Svatováclavské vinice na Pražském hradě vytváří příjemnou atmosféru a oslovuje nejen tuzemské návštěvníky, ale i například zahraniční turisty. Moravská a česká vína se tak dostávají do povědomí zahraniční klientely. Degustace se koná pod širým nebem a nabídne přes 100 vzorků růžových vín více než 30 moravských a českých vinařství. Ochutnávat se bude od 10 do 18 hodin a součástí stopadesátikorunového vstupného bude 5 degustačních mincí a katalog prezentující vinařství a nabízená vína. Každý návštěvník, který dorazí v oblečení růžové barvy, dostane navíc degustační minci zdarma.

Růžová vína jsou celosezonní záležitostí, ale v květnu a červnu zažívají opravdový vrchol. Pro svou ovocnou chuť a vůni jsou vyhledávaným nápojem zejména jarních a letních měsíců. Škála růžových odstínů od růžovošedé, přes jemně lososovou, sladce malinové tóny až po měděnou se hodí právě pro toto období. Růžové víno neboli rosé se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu). V České republice se nejvíce používají hrozny odrůd Frankovka, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe nebo Cabernet Sauvignon.

 

Tisková zpráva. Pro více informací:

 Ing. Hana Sedláčková, Vinařský fond

e-mail: sedlackova@vinarskyfond.cz

Tel.: +420 777 092 865

Mgr. Jana Škrletová, Omnimedia, s.r.o.                                                              

E-mail: j.skrletova@omnimedia.cz                                

Tel.:  +420 602 355 069

Soubory ke stažení

Tisková zpráva
doc, 58880

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína