Světový úspěch našich vín byl korunován slavnostním ceremoniálem na ProWeinu!

Na úspěchy našich vín z Moravy a Čech na mezinárodních soutěžích jsme si už rádi zvykli, čas od času se ale objeví přeci jen pozoruhodný výsledek. Takovým je bezpochyby titul šampiona soutěže Vinaria v Bulharsku, konané v Plovdivu pod garancí OIV (mezinárodní organizace pro révu a víno se sídlem v Paříži), a zisk hlavního poháru soutěže, zvaného Golden Rhyton.

Toto výjimečné ocenění a poctu získal Ryzlink vlašský 2013 pozdní sběr z nové řady SOMMELIER SELECT, kterou svým zákazníkům nabízí již několik týdnu exkluzivně MAKRO Cash & Carry.

Na tvorbě vína se podílel a shodou okolností Českou republiku v porotě zastupoval Miroslav Majer, jednatel společnosti DAVINUS s.r.o., která víno pro MAKRO dodává: „V Bulharsku dosáhla naše vína dosud největšího úspěchu zahraničních vín v celé historii této prestižní mezinárodní soutěže, pořádané tamní Komorou pro vinohradnictví a vinařství. Vítězné víno získalo téměř 91 bodů a žádné jiné jich už nezískalo více! Do rozstřelu o šampiona se probojovalo i Chardonnay 2013 Gotberg s 90 body, ale vlašák byl nakonec úspěšnější. Skvělé pak byly všechny ty upřímné gratulace přímo v místě konání soutěže i později na ProWeinu! Moje pocity jsou o to silnější, že se jedná o víno, u jehož výroby jsem byl s Petrem Ptáčkem, výrobním ředitelem vinařství MIKROSVÍN Mikulov, úplně od začátku!“

Předání cen se konalo tento týden v rámci bulharské expozice na největším evropském veletrhu vín ProWein v Düsseldorfu. „Byl to nezapomenutelný zážitek, přebírat pohár na takové světově proslulé vinařské akci, jako je ProWein. Úspěch našich vín totiž titulem šampiona pro Ryzlink vlašský 2013 pozdní sběr SOMMELIER SELECT a zlatým Chardonnay Gotberg nekončí! Triumf završuje cenná zlatá medaile pro Zweigeltrebe 2012 pozdní sběr Patria Kobylí, vybojovaná v těžké konkurenci nádherných jižních vín, zejména domácích Mavrudů, a dvě stříbra pro SONBERK za Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr a Pálavu 2012 pozdní sběr z řady Velký Sonberk“, doplňuje M. Majer.

Tisková zpráva.

Pro další informace: Miroslav Majer, majer@davinus.cz

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína