Pozvánka na vinařské akce v březnu 2015

Vážení milovníci moravských a českých vín. Dovolte nám Vás pozvat na vinařské akce měsíce března.

Vinum Juvenale Praesentatio, 5. března, Brno, OREA HOTEL Voroněž Brno

Degustace všech soutěžních vín z mezinárodní soutěže VINUM JUVENALE a prezentace vinařských firem spojená s kulturním programem a slavnostním rautem. Zahájení ve 12.00 hod.

Výstava vín Traplice, 7. března, tělocvična základní školy

Tradiční oblastní výstava vín se zahraniční účastí. K degustaci bude nabídnuto cca 500 vzorků vín. Zahájení výstavy je v 9.00 hod. Občerstvení zajištěno.

Výstava vín v Kostelci, 14. března, kulturní dům

V sobotu 14. 3. od 14.00 hod. proběhne tradiční košt vín v Kostelci. Nabízíme přes 800 vzorků vín od malovinařů i od profesionálů. Součástí výstavy je i tombola, ve které vyhrává každý los. K jídlu bude grilované sele a další speciality vhodné k vínu. Od 19.00 hod. bude hrát cimbálová muzika. 

Úvod do degustace vína, 20. března, Valtice, Národní vinařské centrum, Zámek 1

Toto školení je určeno milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína. Projekt je realizován s podporou Vinařského fondu.

Za zelenou do vinice, 21. března, Vrbovec, vinice u hrádku Lampelberg

Když se slunce líně protáhne zpoza zimních mraků s příslibem prvních teplých dnů, je to ta správná chvíle, kdy je potřeba vyrazit do vinice a provést první úkon - tedy řez révy vinné. Patroni vinných hlav se o své révy učí náležitě postarat za doprovodu vinohradníka, následuje degustace ve sklepě.

ZE SKLEPA DO SKLEPA, 28. března, Velké Bílovice, vinné sklepy

10. ročník akce putování Ze sklepa do sklepa v největší vinařské obci České republiky. Ze sklepa do sklepa je největší vinařská akce v ČR zaměřená na putování po sklepech a degustace v jednotlivých vinařstvích. Během putování je kromě vína k dipsozici občerstvení, kulturní zábava a další.

V ceně vstupenky je zahrnuta sklenička, propagační materiály a kupóny k nákupu vín. Na akci je možné vyhrát kolekci 50 špičkových vín velkobílovických vinařů v hodnotě 10.000 Kč. Po celou dobu akce jsou k dispozici zdarma autobusy, káva, voda a druhý den bude zase nějaké to překvapení. Na setkání s vámi se těší Velkobílovičtí vinaři.

 

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína