Seminář: Integrovaná ochrana proti chorobám a škůdcům révy

Vážení vinaři a podnikatelé v potravinářském průmyslu, Národní vinařské centrum, o.p.s. a Svaz vinařů České republiky, o.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci financovanou z prostředků Státního zemědělského intervenčního fondu projektu: „Vzdělávání pro odborný rozvoj v zemědělství".

Seminář: Integrovaná ochrana proti chorobám a škůdcům révy

Zásady integrované ochrany rostlin, integrovaná produkce. Základní informace o přípravcích na ochranu rostlin (fungicidy, akaricidy, insekticidy), zásady správného použití pesticidů. Opatření k předcházení vzniku rezistence škodlivých organizmů (antirezistentní strategie). Abiotická poškození révy. Vyhodnocení výskytu chorob a škůdců a průběh ochrany v roce 2014.
Významné virové, bakteriální a houbové choroby a významní živočišní škůdci révy, příznaky napadení, resp. poškození, biologie patogenů, bionomie škůdců, výskyt a škodlivost. Systémy integrované ochrany proti hospodářsky významným chorobám a škůdcům révy se zdůrazněním významu komplexu preventivních opatření a usměrněné chemické ochrany (prognóza výskytu škodlivých organizmů a signalizace termínů ošetření, prahy ekonomické škodlivosti, optimální volba pesticidu)

Přednášející - Ing. Petr Ackermann, CSc.

Dlouholetý zaměstnanec ÚKZÚZ, Odboru karantény a ochrany rostlin Brno, později SRS, Odboru prostředků na ochranu rostlin Brno, kde pracoval ve funkcích vedoucího oddělení všeobecné ochrany a diagnostiky, později ochrany rostlin proti houbovým chorobám a následně fytopatologie. Odborně je zaměřen především na ochranu ovocných plodin a révy. Zajišťuje rozsáhlou přednáškovou a poradenskou činnost pro rostlinolékaře i pěstitele. Externě přednáší na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně problematiku integrované ochrany ovocných plodin a révy. Publikuje ve vědeckých a především odborných časopisech. Je členem redakční rady časopisu Vinařský obzor. Působí jako soudní znalec v oboru zahradnictví a ochrana rostlin.

Termín
13.1.2015 v době od 8.30 – 14:30 hod.

Místo konání:

Národní vinařské centrum, o.p.s.
Zámek 1
691 42 Valtice

Účast na semináři je bezplatná. Účastníci získají aktuální informace o trendech v zemědělství a potravinářském průmyslu. Každý účastník obdrží na semináři vzdělávací materiály v písemné podobě a v podobě CD a navíc získá osvědčení o absolvování kurzu.

Semináře jsou zdarma. Prosíme Vás vzhledem k omezené kapacitě o včasné a závazné potvrzení Vaší účasti na email zezulak@irs-eu.com. Do předmětu napište prosím „Seminář Valtice 13.1.2015". V případě Vašich dotazů volejte na tel. 731 603 843. Registrujte se prosím nejpozději 7 dní před konanou akcí, abychom Vám mohli zajistit propagační materiály. V případě omezených časových možností můžete za sebe vyslat svého zástupce. Zaregistrovat se můžete ihned !!!

Seminář probíhá od 8:30 hod. do 14:30 hod. Výklad jednotlivých témat bude vhodně přerušen přestávkou. Občerstvení na semináři je pro účastníky zdarma.

 

Soubory ke stažení

Pozvánka (pdf)
pdf, 426371

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína