Země zaslíbená vinařům

My máme rádi víno, můžete si s kapelou Chinaski a hrdiny seriálu Vinaři zanotovat v Pavlově na Pálavě. Tomáš Stanislavčík

Právě v této vinařské vsi pod vrchem Děvínem se točí většina scén odehrávajících se ve fiktivních Křeticích. Můžete tu potkat vinaře Pavlíčka (V. Postránecký), (M. Táborský) s kozou i další seriálové postavy.

U zrodu vína

Hlavně se tam ale setkáte s dobrým vínem! Jeho výrobě se dnes v obci věnuje 15 vinařů registrovaných u Vinařského fondu a mnoho menších pěstitelů hroznů. Chcete-li vidět místa, kde se rodí vína z Pavlova, vydejte se po naučné stezce Pavlovské vinice a vinné sklepy. Měří jen n tři kilometry, je na ní sedm zastavení a k jejímu zdolání vám bohatě postačí půldruhé hodiny.

ny.

Pokud se ovšem nezdržíte déle v některém ze sklípků u skleničky vyhlášeného ryzlinku či pálavy...

Ves do kopce

Za vidění stojí také vinařské domy ze 17. a 18. století či původně renesanční kostel sv. Barbory. Jediným kazem na kráse Pavlova je to, že celá ves není ní v rovině, ale v prudkém kopci. musíte Takže si muabyste dávat pozor, abyste lehce ovínění nezakopli zakopli a nepotkala vás těžká brzda bradou!

Proč to tu má rád Václav Postránecký

"Velice snadno se vciťuji do pocitů místních usedlíků, které zažívají, když si sednou ke svému stolku se sklenicí, na jejímž dně se něco třpytí - a oni se přes tu sklenici dívají na ty velké vodní plochy dole pod Pavlovem, na to nekonečné nebe večer plné hvězd..." Jeďte připraveni Do Pavlova jezdí autobus z Mikulova (15 km) a Břeclavi (25 km). Informační centrum objevíte v Obecní vinotéce (otevřeno denně).

Zdroj: Blesk magazín
Datum vydání: 10.10.2014
Odkaz:  http://www.blesk.cz/

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína