Vinař roku 2014 České republiky

Od 1.července začíná příjem přihlášek a sběr soutěžních vzorků na předem určených sběrných místech.

Soutěž Vinař roku 2014 České republiky je soutěží vín, která se již koná dvanáctým rokem. Jediným kritériem je kvalita produktů a je určena pouze pro vína s původem v ČR.

Organizační výbor soutěže každoročně zve vedle nejlepších domácích degustátorů také uznávané odborníky z celého světa, většinou držitele titulu Master of wine.

Jeden z nejuznávanějších Master of wine pan John Salvi je také členem organizačního výboru soutěže.

Hlavním partnerem letošního ročníku soutěže stala společnost Makro ČR. Hlavním oceněním soutěže je titul Makro Vinař roku 2014, který je udělen vinaři za nejlépe hodnocenou kolekci vín, složenou z vín nejméně tří různých soutěžních kategorií. Dalšími významnými oceněními jsou tituly Aquila Šampion bílých vín a Král sýrů Šampion červených vín. V neposlední řadě také vítězové jednotlivých soutěžních kategorií.

Díky přísných kvalitativním požadavkům, složením degustačních komisí, nezávislosti hodnocení i mediální sledovanosti projektu jsou jednotlivá ocenění v soutěži očekávány nejen odbornou veřejností, ale i koncovými zákazníky.


Přihlášky můžete podávat přes on-line formulář nebo vyplněním tiskopisu na oficiálních stránkách soutěže www.vinarroku.cz

Na požádání Vám přihlášku můžeme zaslat též emailem, nebo klasickou poštou. Neváhejte nás kontaktovat na telefonu 257 810 685.

Soutěžní vzorky prosím doručte společně s doklady o původu hroznů či zatřídění vín nejpozději do 15.7. na tato sběrná místa:

Praha - Český archiv vín Vrážská 73 Praha 5 153 00
Kontaktní osoba p. Michal Buriánek 606129410

Velké Bílovice - Vinařství Hrabal Čejkovská 744
Kontaktní osoba: Miroslav Hrabal tel.:736489082

Nový Šaldorf - Vinařství Špalek Nový Šaldorf 143
Kontaktní osoba: Petr Ilgner tel.: 723388882


Vždy je třeba dodat šest lahví od jednoho soutěžního vzorku. Dvě lahve do primární komise, dvě lahve do finálové komise a dvě lahve na závěrečnou galadegustaci všech soutěžních vín. Ta se uskuteční za účasti vinařů, partnerů a dalších osobností dne 21.8.v pražském paláci Žofín na Slovanském ostrově. Zde se také dozvíme jméno nového Vinaře roku ČR.

Více informací na www.vinarroku.cz 

 

Soubory ke stažení

Důležité termíny
docx, 12947
Statut soutěže
doc, 83456
Přihláška
xls, 33792

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína