Léto růžových vín v expozici Salonu vín ČR ve Valticích

Růžová vína získávají v České republice rok od roku na větší popularitě a právem. Ideální obdobím pro jejich pití je právě horké léto, kdy vás tato lehká ovocná a pikantní vína velice dobře osvěží.

Dobré růžové se výborně hodí jako osvěžující nápoj k piknikům či ke grilování, a máte-li slabost pro sladké, tak nesmí chybět ani u dezertů. Jsou to vína mladá, která hravě lákají jemnými odstíny, podmanivou svěžestí a přímo vybízejí k ochutnání.

Národní vinařské centrum se rozhodlo ještě více podpořit popularitu růžových vín a připravilo na letošní léto v expozici Salonu vín celkem šest vzorků vysoce kvalitních moravských rosé rozšiřujících stávající kolekci stovky nejlepších vín České republiky umístěných v expozici.

Jedná se o vynikající vína moravských vinařů, která uspěla ve velké konkurenci na domácích i zahraničních výstavách. Jmenujme ty nejvýznamnější výstavy, jako jsou: Grand Prix Vinex, Weinparade Poysdorf, Mondial du Rosé nebo Jarovín Rosé.

Zajímavá je i odrůdová nabídka představovaných vín. Najdete zde růžová vína z Modrého Portugalu, Frankovky, Cabernetu Sauvignon, Svatovavřineckého, Cabernetu Moravia nebo cuvée.

Vína lze ochutnat zdarma v rámci volné degustace nebo je možné zakoupit v otevírací době expozice Salonu vín v letním období od 27.6. - 7. 9. 2014.

Bližší informace Vám rádi poskytneme na tel. 519 352 744 nebo na salonvin@vinarskecentrum.cz nebo www.salonvin.cz

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína