Nejlepším na Chardonnay du Monde 2014 se stalo moravské víno

Chardonnay, výběr z hroznů 2005 z Vinařství Josef Valihrach z Krumvíře na Břeclavsku bylo vyhlášeno absolutně nejlepším Chardonnay na prestižní mezinárodní soutěži vín Chardonnay du Monde, která ve Francii každoročně hodnotí světová vína této proslulé odrůdy.

Do nejlepší desítky světových Chardonnay se Josef Valihrach se svým vínem dostal už vloni, ale příčka nejvyšší je úspěchem naprosto mimořádným. V konkurenci téměř osmi set špičkových Chardonnay z celého světa, kterým vévodí největší vinařské domy Francie, Itálie, Španělska, Jihoafrické republiky nebo Chille, se tak jako vůbec nejlepší poprvé prosadilo Chardonnay z České republiky.

Kromě zlaté medaile a umístění v TOP 10 získalo Vinařství Josef Valihrach, s. r. o., také ještě jednu stříbrnou medaili. Stříbrnou medaili na soutěži získalo také vinařství Znovín Znojmo, a. s.

Jak název napovídá, soutěž proběhla v domovské zemi Chardonnay Francii, přesně v Château des Ravatys v Saint-Lager v Beaujolais. Soutěže se zúčastnilo 794 Chardonnay ze 40 zemí světa.

Více o soutěži:  http://www.chardonnay-du-monde.com/  

Tisková zpráva.

Pro více informací:
Daniel Kříž, Omnimedia, s.r.o.
E-mail: d.kriz@omnimedia.cz
Tel.: +420 728 602 304

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína