Proqin zvítězil na světové soutěži na Krymu

(Tisková zpráva) PROQIN vinařství z Velkých Němčic nyní může oceňovat medailí ze světové soutěže svůj MATTHIAS Pinot Chardonnay Sekt, který byl vyhodnocen jako Champion roku 2013. „Pokorně tak můžeme konstatovat, že naše vinařství  za sebou zanechalo další šumivá vína z 25 zemí světa včetně vyhlášené Champagne.

A potvrzením vysoké odbornosti a prestiže soutěže je to, že porota byla složena z odborníků z celého světa s prestižním titulem Master of Wine za předsednictví Johna Salvi z Francie,“ řekl s velkou radostí vinař Kamil Prokeš.  Jedná se o soutěž výhradně zaměřenou na hodnocení šumivých vín produkovaných ručně metodou kvašením v láhvi, tedy klasických šumivých vín a konala se na poloostrově Krym. Jedná se o soutěž organizovanou dle pravidel a pod záštitou Mezinárodní organizace pro révu vinnou a víno (OIV). V České republice se podle pravidel OIV řídí Sauvignon Forum a IceWine du Monde a ze známých světových soutěží je to například také Vinalies Internationales v Paříži.

Vinaři z České republiky většinou svoje vína přihlašovali v posledních letech na mezinárodní soutěže na západ a na jih od našich hranic, kde zaznamenávají velké úspěchy i ty nejvyšší. „Předpokládám však, že rovněž východní trhy skýtají velký potenciál. Kladli jsme si otázku, jak využijeme ocenění z ukrajinského Krymu. Neuplynul ani týden a obdrželi jsme objednávku pro lednovou prezentaci na české ambasádě v Londýně. Je vidět, že svět je opravdu globálně propojený,“ dodává s úsměvem Martin Prokeš.

Více naleznete na www.proqin.cz

Kontakt: Martin Prokeš

prokes@proqin.cz

tel: 606 685 594

Soubory ke stažení

Tisková zpráva
docx, 18960

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína