Hongkong se stává metropolí kvalitních vín

Kateřina Zapletalová

Mezinárodní veletrh vína a destilátů v Hongkongu, 7. – 9. listopad 2013

Více než 20 000 zákazníků, přes 950 vystavovatelů z 36 zemí a regionů – to jsou základní údaje loňského páteho ročníku Mezinárodního veletrhu vína a destilátů v Hongkongu, který se každoročně začátkem listopadu stává Meccou výrobců, obchodníků a odborníků v tomto oboru.

Kromě hlavních vinařských oblastí z celého světa se loni se poprvé na veletrhu představili i vystavovatelé z Azerbajdžánu, Dánska a Ruska. Nicméně největší pavilony patřily tradičně Francii a Itálii. Loňský ročník si opět nenechali ujít ani slovenští vinaři (ELESKO, Vinidi) a výrobce tatranského čaje Karloff.

Víno i destiláty je možno ochutnat na každém stánku a je vytvořeno několik dogustačních zón pro jednotlivé země či vinařství. Veletrh nabízí mnoho dalších exkluzivních doprovodných akcií, např: soutěž o nejlepší víno a destilát Cathay Pacific Hong Kong International Wine and Spirit Competition Award nebo odborné semináře a konference, kde promlouvají renomovaní experti z celého světa.

„Konzumace vína v Číně stoupá a země se stává největším trhem s vínem na světě,” říká Kateřina Zapletalová, ředitelka pražské kanceláře Hongkongské obchodní rady (HKTDC). Čeští a moravští vinaři by si tento rostoucí trh určitě neměli nechat ujít. Standardní stánek 9m2 na hongkongském veletrhu je investicí v hodnotě 5 868 USD. Již zhruba desítka českých a slovenských vystavovatelů se v minulých letech této příležitosti k nalezení nového a lukrativního odbytiště pro export chopila. Ostatním lze jen doporučit, aby je následovali, dokud je situace díky rychlému růstu trhu příhodná.

Novým návštěvníkům z okruhu odběratelů nabízí Hongkongská obchodní rada možnost využití sponzorované ubytování až na 3 noci ve vybraných hotelech. Pro pravidelné nákupčí firmy je určena nabídka slev na hotelech. Významní importéři se mohou přihlásit do VIP programu. Všem zájemcům nabízíme zdarma vstupenku na veletrh i službu vyhledání obchodního partnera přímo na veletrhu.

Kontakt pro ČR a SR:

Pobočka HKTDC pro Českou republiku a Slovensko, tel.: 233 323 514, e-mail:prague.consultant@hktdc.org. Na této adrese lze získat informace o sponzorovaném ubytování, příspěvku na dopravu, slevách na hotelech a vstupenkách na veletrh zdarma.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína