Vinum et Cetera: výtečné víno a báječní Melody Makers

Nejlepší vína z Čech a Moravy ochutnají návštěvníci broumovského kláštera 8. června

Broumov – Výtečné víno, kvalitní zábava a tradiční setkání v krásném prostředí barokního Benediktinského kláštera v Broumově. Tak by se dala stručně charakterizovat veřejná ochutnávka vín pro širokou veřejnost.

Také letos 8. června od 13:00 hodin se již po desáté můžete těšit na skvělou kolekci nejlepších českých a moravských vín, kterou připravujeme společně se Salonem vín České Republiky. Jako každý rok se vám bude věnovat hlavní sommelier Salonu vín ČR Marek Babisz. Můžete vína nejen ochutnat, ale také se o nich dozvědět další informace, stejně jako zajímavosti o pěstování a technologii zpracování. V Broumově tak máte jedinečnou příležitost seznámit se s ucelenou kolekcí Salonu vín ČR, za níž byste jinak museli na zámek do Valtic, kde má stálou expozici. O dobrou zábavu se postarají hudební skupiny jako Jazz Generation nebo F. A. Band náchodské ZUŠ. Hlavním "chodem" bude vystoupení stylového Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers, kteří vám nabízejí "nejkrásnější hudební perly" světového swingu 30. a 40. let.

"Velmi se těšíme na náš koncert do Broumova. Věříme rovněž, že si i Broumovští a všichni návštěvníci vychutnají swingové perly, jež s sebou přivážíme! Navíc swing a skvělé víno – jež, jak jsme se doslechli – bude všude vůkol, k sobě náramně pasují," uvádějí Melody Makers.



Tečku udělá jazzová diskotéka



Vinum et Cetera zakončí oblíbená jazzová diskotéka v klášterní kavárně Dientzenhofer. Ta vás zve k příjemnému posezení po celou dobu akce. Samozřejmostí je možnost prohlídky Benediktinského kláštera. Nejmenší návštěvníci ho mohou navštívit v doprovodu loupežnického synka Lotranda v rámci kostýmovaných prohlídek.

Nenechte si ujít tuto unikátní tradiční akci, která je vyhlášená kvalitním vínem s odbornou obsluhou a příjemnou atmosférou.

Autor: KAMIL HUŠEK
Rubrika: Broumovsko
Oblast: Regionální deníky - Hradecký a Pardubický kraj

Zdroj: Náchodský deník

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína