Růžová vína se představí ve Ville Richter

Tisková zpráva, VF, Omnimedia

Hned prvního května se ve státní svátek představí moravská a česká růžová vína letos již popáté během Svátku růžových vín v Praze. Moravská a česká růžová vína jsou rok od roku stále populárnější, a tak jako v předchozích letech se na zmíněné akci očekávají tisíce návštěvníků.

Svátek růžových vín je oblíbenou akcí pro celou rodinu. Atraktivní lokalita Villy Richter a přilehlé Svatováclavské vinice na Pražském hradě přitahuje nejen Pražany, ale i zahraniční turisty, kteří se tak mohou objevit další z jedinečných klenotů České republiky. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat vzorky od 29 menších vinařů i větších vinařských firem, a to na jedné z nejhezčích pražských vyhlídek. Akce se koná od 10 do 18 hodin a vstupné, které zahrnuje degustační mince a katalog prezentujících vinařství, činí 100 Kč. Akce se koná za finační podpory Vinařského fondu. „Svátek růžových vín ve Ville Richter je akcí, na které se podílíme každoročně s radostí. Vždy rádi vidíme obrovské množství zájemců o moravská a česká růžová vína, která jsou velmi kvalitním produktem i v mezinárodním srovnání, jak dokazují výsledky z mnoha prestižních soutěží,“ řekl ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu ČR.

Jednou z dalších pražských akcí jsou také např. Farmářské trhy, které se konají 18. května na náměstí Jiřího z Poděbrad. V rámci trhů se uskuteční prezentace růžových vín spojená s degustací pod názvem Růžový máj.

Více o moravských a českých růžových vínech na www.ruzove.cz a více o růžových akcích na www.vinazmoravy.cz a www.vinazcech.cz.

___________________________

Co je to rosé?

Růžové víno neboli rosé se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu). V České republice se nejvíce používají hrozny odrůd Frankovka, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe nebo Cabernet Sauvignon. Růžové víno není určeno k archivování. Mělo by se pít mladé, dokud má svěží ovocnou chuť a vůni. Nejlépe do jednoho až dvou let od sklizně. Růžová vína se chlubí celou škálou barevných odstínů – od růžovošedé, přes jemně lososovou, sladce malinové tóny až po měděnou, v závislosti na zvolené odrůdě hroznů a technologii jejich zpracování.


Pro více informací:

Ing. Nikol Kaštanová, Vinařský fond ČR
E-mail: kastanova@vinarskyfond.cz
Tel.: +420 777 092 865

Mgr. Jana Škrletová, Omnimedia, s.r.o.
E-mail: j.skrletova@omnimedia.cz
Tel.: +420 602 355 069

{fotogalerie foto_aktuality_2823}

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína