Nabídka odborného vinařského zájezdu do Izraele 10. - 17. BŘEZNA 2013!

Agrární komora ČR ve spolupráci s cestovní kanceláří ALEA Tours & Trade, Velvyslanectvím státu Izrael v Praze a s Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a redakcí časopisu SOMMELIER pořádají ve dnech 10. - 17. března 2013 další z odborných vinařských zájezdů do Izraele.

Tentokrát navštívíme na rozdíl od minulých cest jih země - začneme návštěvami vinařství v Judských horách a údolí Ella v okolí Jeruzaléma, odkud budeme cestovat přes Negevskou a Aravskou poušť až k Eilatu. Během cesty navštívíme desítku pozoruhodných vinařství od prémiového a slavného vinařství Castel přes nejstarší izraelské vinařství Teperberg 1870, jedno z největších - Barkan, jedno z nejúspěšnějších na světových soutěžích - Segal (jehož nefiltrovaný Cabernet Sauvignbon se stal mj. červeným vítězem Sauvignon Fora), elitní pouštní vinařství Yatir, patřící do skupiny Carmel, malá vinařství v kibucech a moshavech, například Ne´ot Semadar nebo Ben Shushan Winery. Zajištěna je i degustace s Uri Shaharem, majitelem nejjižnějšího izraelského vinařství Red Sea Winery.

Ochutnali jste už někdy skvělá červená vína z pouště? Máte příležitost! Pokusil jsem se vybrat to nejzajímavější, co se v této části Izraele nabízí k ochutnání a návštěvě. Ve vinařstvích nás budou provázet jejich majitelé nebo sklepmistři, tlumočení do češtiny zajistím sám a informace od hostitelů se pokusím doplnit o své osobní zkušenosti z dvaceti let mých cest do Izraele.

Vedle odborného programu navštívíme historická místa Jeruzaléma, památník holocaustu Yad Vashem, úchvatnou pevnost Masada, sjedeme 400 metrů pod hladinu světového oceánu do oázy Ein Bokeq, kde se budete moci krátce vykoupat v Mrtvém moři, uvidíme nezapomenutelné přírodní útvary Mitzpe Ramon, národní park Timna, nebo korálové útesy s bohatým podmořským životem v Eilatu.

Cesty se zúčastní její iniciátor, senátor Ing. Jan Veleba, prezident Agrární komory, s velkou pravděpodobností se během ní setkáme s naším velvyslancem v Izraeli, J.E. Tomášem Pojarem, s nímž jsem o tom hovořil při nedávné soutěži Terravino v Jeruzalémě.

Obchodní sekce Izraelského velvyslanectví v Praze nabízí jedinečnou možnost živého kontaktu českého zemědělského sektoru s velmi pokrokovým izraelským zemědělstvím a potravinářským průmyslem. Specializovaná cesta obohatí vinaře, ať už pěstitele révy, výrobce vína, obchodníky v této branži a nebo všeobecně pro ty, kdož se vínem hlouběji zaobírají - jak profesionálně, tak i soukromě.

Pro profesionály je pochopitelně důležitá i následující informace: Vzhledem k oficiálnímu charakteru a vysoce odbornému obsahu jsou náklady vynaložené na cestu plně daňově uznatelné jako pracovní cesta.

Oba lety Praha - Tel Aviv a Tel Aviv - Praha jsou přímé. Celková cena za osobu ve dvoulůžkovém pokoji je 34.900 Kč, příplatek za ubytování v jednolůžkovém pokoji činí 7.300 Kč, fakultativní připojištění léčebných výloh v zahraničí 490 Kč. Cesta je jako v minulých letech otevřená i přátelům ze Slovenska, i pro ně ale platí jednotný odlet z Prahy.

Cena zahrnuje leteckou přepravu vč. veškerých poplatků, asistenci na letišti, ubytování s polopenzí (večeře a snídaně), letištní transfery a místní dopravu podle programu, doprovod, odborné vedení a ochutnávky vín v uvedených vinařstvích, aplikovatelné vstupné, odnášku zavazadel. Cena nezahrnuje obědy, nápoje při večeři a spropitné.

Pro veškeré odborné dotazy k této zajímavé cestě kontaktujte kdykoliv obchodní sekci Izraelského velvyslanectví v Praze (e-mail: isratrade@volny.cz nebo telefon 233 097 541 - Dr. Milan Kenkuš), s dotazy technicko-organizačního rázu se obracejte na touroperátora, ALEA Tours & Trade s.r.o., telefon 271 746 732 (Ing. Jan Lerbletier) nebo e-mail tours@alea.cz. Dotazy k programu a vinařstvím rád zodpovím osobně.

Jelikož očekáváme tradičně značný zájem o tuto cestu, pořadatelé by velmi uvítali co nejvčasnější avízo Vašeho zájmu o účast a následně i Vaši vyplněnou přihlášku - nejlépe do 15. ledna 2013 na obě uvedené e-mailové adresy.

Dejte si krásný vánoční dárek, který vám rozšíří profesní obzory a přispěje k výměně zkušeností a odbornému růstu!

Těším se na společnou cestu a množství krásných zážitků!

JUDr. Luboš Bárta, MBA
šéfredaktor SOMMELIER/Revue pro Hotel a Restaurant

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína