Moderní vzdělávání o víně v Národním vinařském centru

Nabídku vzdělávacích programů rozšířil nově vytvořený e-learningový kurz

S ohledem na rozvoj informačních technologií a moderní trendy ve vzdělávání vyvinulo Národní vinařské centrum nový vzdělávací program Sommelier junior. Jedná se o kombinovanou formu studia, kde první část tvoří e-learningový kurz, a druhou praktické dvoudenní školení.

E-learning obsahuje 11 témat týkajících se vinohradnictví, vinařství a sommelierství. Doplněna je obrázky, fotografiemi a videoukázkami. Získané znalosti si studenti mohou sami ihned ověřit absolvováním testů u jednotlivých kapitol. V dvoudenní praktické části pak získají nezbytné praktické sommelierské dovednosti, zopakují a rozšíří si teoretické znalosti. Studium je zakončenou zkouškou.
Tvorba tohoto projektu byla spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky, č. projektu CZ.1.07/3.2.04/0061. Určen je zejména zaměstnancům a OSVČ v oblasti služeb v cestovním ruchu (gastronomii a vinařské turistice) v Jihomoravském kraji. Více o projektu na www.sommelier-junior.cz.

Další příležitostí se vzdělávat o víně je oblíbený kurz Úvod do degustace vína, který proběhne již 11. 10. 2012! K dispozici je několik posledních míst. Určený je milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína.

Absolventi Úvodu do degustace vína si mohou své znalosti dále prohloubit v pokračovacím kurzu Degustace vína – věda i umění, jehož součástí je i prodloužená volná degustace v Salonu vín ČR.

Národní vinařské centrum se věnuje i dalšímu vzdělávání degustátorů - držitelů osvědčení pro hodnocení vína, pro něž připravilo několik termínů odborného kurzu Proškolování degustátorů.

Již nyní je možné se registrovat jako předběžný zájemce o specializované kurzy, které probíhají většinou jedenkrát ročně. Na základě provedené registrace budete informováni o konkrétním vypsaném termínu ihned po jeho vyhlášení.

Chemický rozbor vína v technologii vinařství
Seminář určený především pro vinaře bez vlastní podnikové laboratoře, tedy zejména pro malé a střední vinaře, vhodný ale i pro zaměstnance vinařských firem.

Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2
Školení a zkoušky vedoucí k získání osvědčení pro hodnocení vína. Na základní senzorickou zkoušku, která je podmínkou zařazení na kurz je možné absolvovat již v listopadu. Více na www.svisv.cz.

Věříme, že si z naší široké nabídky vyberete ať už pro sebe, nebo jako dárek pro Vaše blízké. Více informací a přihlášky naleznete na stránkách Národního vinařského centra v sekci Kurzy a semináře.

{fotogalerie foto_aktuality_2623}

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína