Pálavské vinobraní láká na hvězdy. A kvalitní zábavu

Břeclavský deník

Mikulov – Pálavské vinobraní se sice uskuteční až v září, už nyní jsou ale známá jména, která na návštěvníky čekají. Jsou hvězdná.

Ready Kirken, Petra Janů, Čechomor, No Name, Eddie Stoilow, Lenka Filipová, Chinaski, David Koller, Sto zvířat nebo Spirituál kvintet.

"Návštěvníci se mohou těšit na koncerty domácích i zahraničních hvězd, dechových hudeb, cimbálových muzik, historický průvod, historickou i vinařskou tržnici a gastrospeciality. Nově bychom chtěli posílit parkovací místa a vytvořit klidové zóny," citovala PR manažerka Dana Smrčková ředitelku Mikulovské rozvojové Marcelu Koňákovou.

Předprodej permanentek začne prvního června. Pálavské vinobraní se letos může chlubit již pětašedesátým ročníkem. Desítky tisíc lidí zaplní Mikulov tradičně druhý zářijový víkend (sedmého až devátého – pozn. red.)

Atmosféru oslav navodí nejprve Mužáci z Pohořelic, kteří zazpívají na historickém Náměstí. Právě tam se v pátek odpoledne vinobraní slavnostně zahájí.

Na organizaci pracuje od začátku roku produkční Irma Konešová. A drží se osvědčeného programu: v hlavní roli zůstává víno, folklor, náhled do historie, muzika a zábava pro všechny věkové kategorie návštěvníků.

Odpočítávání může začít.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína