Demonstrace vinařů

Bořetice VaP. Recesisté z vinařské republiky v Bořeticích svolávají na pondělí 30.4.2012 do Brna na nám. Svobody demonstraci proti rozhodnutí vlády a ministra financí spřátelené České republiky o uvalení spotřební daně na tichá vína. V předvečer prvního květnového dne, kdy se rojí čarodějnice, aby škodily i vinařům, budeme recesisticky i vážně protestovat proti Kalouskovu zdůvodnění tohoto kroku: „truňk jako truňk“.

Demonstrace se uskuteční pod záštitou hejtmana JmK pana Haška, všech vinařských institucí a vinařů. Bude to již počtvrté, co kravihorci povedou vinaře do ulic Brna a nebo k hraničnímu přechodu v Mikulově, za práva vinařů.

Voláme do zbraně všechny vinaře a jejich přátele, milovníky vína, všechny, co na vinicích a ve sklepech pracují z celé ČR a všechny, co nás budou chtít podpořit. Každý musí mít mávátko (např. „čagan“) nebo transparent.

Umělce, co vládnou tužkou nebo perem žádáme o ztvárnění čarodějnic. Nejlepší odměníme ochutnávkou tekutého pokladu republiky. V případě portrétů politiků, prosíme, nic na ně nedomalovávejte. Ve vaší ČR je to nebezpečné. Vinaři a jejich přátelé vezmou místo mávátek láhev toho nejlepšího, ještě nezdaněného vína a skleničku na zkoušku jak naposled chutná nezdaněné víno. Skleničkou pak na závěr zacinkáme. Klíčky od sklepů nechte doma.

Jsou velké, byl by to velký rámus, a kdyby je někdo v Brně ztratil, bylo by to škoda. V Brně na nám. Svobody se sejdeme v 17.00 hod a je možné, že na závěr nějakou tu čarodějnici upálíme. Kdo bude chtít něco říct, ať si to „zesumíruje“ doma a ať je to krátké, neboť v 19.00 hod. musíme být z náměstí pryč. Vedoucí pracovníky vinařských institucí v celé ČR vyzýváme, aby nám zde řekli, proč je špatné zdaňovat tichá vína.

Petrásek, prezident KHR nafurt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína