Vinaři z České republiky zvou k ochutnávce vín z Moravy na veletrhu Danubius Gastro 2012

Tisková zpráva

Moravští vinaři připravili v rámci bratislavského veletrhu Danubius Gastro 2012 za financování Vinařského fondu ČR prezentaci moravských vín. Veletrh Danubius Gastro je největší akcí pro odborníky ze světa gastronomie, hoteliérství a potravinářství na Slovensku. Jeho 19. ročník proběhne současně s veletrhem cestovního ruchu Slovakiatour ve dnech 19. – 22. ledna 2012 na výstavišti Incheba Expo v Bratislavě.

Tuzemští vinaři využívají této prestižní akce k prezentaci moravských vín slovenským gastronomickým odborníkům i spotřebitelům. Po druhé úspěšné prezentaci Svatomartinských vín v Bratislavě, která proběhla 11. listopadu loňského roku, se jedná o další představení moravských vín na Slovensku.

Moravská vína na Slovensku nejsou žádnou neznámou. Moravské a slovenské vinařství má společnou moderní historii a vína z vinařských oblastí, které leží na východ a západ od řeky Moravy vyzrávají v podobných klimatických podmínkách a vyrábějí je vinaři, kteří většinou získali své znalosti v oboru ve stejných lavicích středních a vysokých škol.

Moravská vína se těší na Slovensku velké oblibě, což dokládá i to, že většina exportu moravských vín míří právě na slovenský trh a cílem společné veletržní prezentace je představení současné vinařské produkce na Moravě směřující především do vyšší gastronomie a navázání nových obchodních kontaktů.

Společná výstavní expozice Vinařského fondu ČR, značky Vína z Moravy, vína z Čech a osmičky vinařských společností je pro Vás připravena v hale D (stánek č. 304). Její celková rozloha je 63 m2.

Na Vaši návštěvu se těší:

Vinařský fond ČR
www.vinarskyfond.cz

Národní vinařské centrum, o. p. s.
www.vinarskecentrum.cz

JOSEF DUFEK
www.vinarstvi-dufek.cz

NOVÉ VINAŘSTVÍ, a.s.
www.novevinarstvi.cz

REISTEN
www.reisten.net

TOMÁŠ KRIST
www.vinarstvikrist.cz

VINAŘSTVÍ LAHOFER
www.lahofer.cz

VINAŘSTVÍ POPELA
www.popela.cz

VINAŘSTVÍ RODINY ŠPALKOVY s.r.o.
www.saler.cz

VINOFOL s.r.o.
www.vinofol.cz


Pro více informací, prosím, kontaktujte:
Ing. Petr Gondáš, Národní vinařské centrum, o.p.s.
E-mail: petr.gondas@vinarskecentrum.cz
Mobil: +420 602 470 261

{fotogalerie foto_aktuality_2306}

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína