Plzeňský deník jih
K tipu šéfkuchaře vám přinášíme i tip hlavního sommeliera společnosti Bohemia Sekt, a.s.TomášeBrůhy:
Marinovaný kotlet s cibulovou krustou a hořčičnou omáčkou je výraznější pokrm, který vyžaduje také výraznější víno. Z mého pohledu by se hodil pěkně aromatický Sauvignon, případně bohatý a plný Ryzlink rýnský, nebo suchý a kořenitýTramín červený.
Osobně bych volil Víno Mikulov Sommelier Club Sauvignon 2010 pozdní sběr. Víno s krásnou aromatickou, vůní, bohatým tělem a šťavnatou chutí svým charakterem skvěle doplní tentopokrm.
Trochu netradiční, díky surovinám, by v tomto případě byla kombinace s červeným vínem, ale myslím, že pokud někdo opravdu upřednostňuje červené před bílým, bylo by vhodné tento pokrm kombinovat s odrůdami jemnějšího charakteru – Rulandské modré nebo ModrýPortugal.
Více o víně na stránkách www.osobnivinoteka.cz
Vinařské novinky do schránky