Výkaz pro odvod do Vinařského fondu

Vážení vinaři a vinohradníci,
termín pro podání výkazu o odvodu do Vinařského fondu je 25. července 2011. Výkaz se týká odvodu za uvedení vína do oběhu za 2. čtvrtletí roku 2011.

Výkaz lze nejrychleji a bez rizika prodlení učinit rovnou od vašeho počítače a to využitím Registru vinic na Portálu farmáře na adrese http://www.registrvinic.cz. Elektronické podání výkazu i v poslední den termínu zaručí doručení výkazu na Vinařský fond v pořádku a včas.

Jak postupovat?
Na uvedené adrese se přihlásíte zadáním uživatelského jména a hesla. Po přihlášení spustíte Registr vinic a kliknete na odkaz „Výkaz pro vinařský fond“. Zde vyberete období (1.4.2011 – 30.6.2011) a potvrdíte tlačítkem „Nový výkaz“. Tento výkaz vyplníte a odešlete tlačítkem „Odeslat“. Těchto několik kroků vás spolehlivě dovede ke splnění čtvrtletní povinnosti.

Jak ověřit, že výkaz byl odeslán?
Odeslaný výkaz se Vám okamžitě zobrazí v seznamu výkazů pro Vinařský fond. Bude-li u konkrétního období stav Odesláno, je tento v pořádku doručen Vinařskému fondu. Náhled odeslaného výkazu si lze zobrazit pod odkazem Zobrazit výkaz.

Přístup na Portál farmáře
Pro identifikaci uživatele stačí pouze uživatelské jméno a heslo vinaře. Pokud tyto přístupové údaje nemáte, lze si přístup na portál nechat zřídit na nejbližší Agentuře pro zemědělství a venkov (AZV). Kontakty jsou k dispozici na adrese: http://eagri.cz/public/web/mze/venkov/kontakty-na-kazv-azv/. Vyřízení přístupu jedinou návštěvou příslušného AZV se vyplatí, protože získání přístupu je trvalé, bezplatné a přes portál využijete i další možnosti komunikace s resortními úřady.

V případě že Vám vypršelo heslo, nebo jste ho zapomněli, je jedinou možností obrátit se opět na Agenturu pro zemědělství a venkov. Zde se nejlépe telefonicky domluvíte na způsobu zpřístupnění účtu. Z bezpečnostních důvodů jsou totiž účty, kde se po celý 1 rok uživatel nepřihlásí, zablokovány.

Více informací o odvodu do Vinařského fondu naleznete na stránkách Vinařského fondu http://www.vinarskyfond.cz/cz/odvody.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína