Termín podání výkazu pro odvod do Vinařského fondu

Výkaz o produkci vína za 4. čtvrtletí roku 2010 a výkaz o ploše vinic je třeba odevzdat do 25. ledna 2011!

Vážení vinaři a vinohradníci,

termín pro odvod do Vinařského fondu je 25. ledna 2011. Jedná se o termín pro podání výkazu o produkci vína za 4. čtvrtletí roku 2010 a výkazu o ploše vinic.

Podání lze nejrychleji a bez rizika prodlení učinit rovnou od vašeho počítače a to využitím Registru vinic na Portálu farmáře na adrese www.registrvinic.cz. Elektronické podání výkazu i v poslední den termínu zaručí doručení výkazu na Vinařský fond v pořádku a včas.

Jak konkrétně postupovat?.
Na uvedené adrese se přihlaste zadáním uživatelského jména a hesla. Po přihlášení klikněte na odkaz v menu „Spustit Registr vinic“. Následně klikněte na odkaz v menu „Výkaz pro Vinařský fond“, kde dále vyberete období (1.10.2010 – 31.12.2010) a potvrdíte tlačítkem „Nový výkaz“. Tento výkaz, včetně druhé strany (tlačítko „Přidat do výkazu vinice pro odvod z plochy“) vyplníte a odešlete tlačítkem „Odeslat“. Těchto několik kroků vás spolehlivě dovede ke splnění čtvrtletní povinnosti.

Přístup do registru vinic
Pro identifikaci uživatele stačí uživatelské jméno a heslo vinaře, tedy základní identifikační údaje, které slouží již dnes velké části vinařů pro přístup do zabezpečené části Registru vinic (www.registrvinic.cz).

Přístup do registru si můžete na počkání nechat zřídit na nejbližší Agentuře pro zemědělství a venkov (AZV). Kontakty jsou k dispozici na této adrese. Vyřízení přístupu jedinou návštěvou příslušného AZV se vyplatí, protože získání přístupu je trvalé, bezplatné a přes portál využijete i další možnosti rychlejší komunikace s resortními úřady.

V případě, že Vám vypršelo heslo, nebo jste ho zapomněli, je jedinou možností obrátit se opět na Agenturu pro zemědělství a venkov. Zde se nejlépe telefonicky domluvíte na způsobu zpřístupnění účtu. Z bezpečnostních důvodů jsou totiž účty, kde se po celý 1 rok uživatel nepřihlásí, zablokovány.
Další informace o odvodu do Vinařského fondu naleznete na na jeho stránkách.


Ing. Luděk Okleštěk

Analytik
CCV Informační systémy - divize eGovernment / Veveří 2581/102, 616 00 Brno
CCV Informační systémy / Libušina třída 23, 623 00 Brno / www.ccv.cz
Tel.: +420 517 075 033 / Mob.: +420 775 712 717 / E-mail: ludek.oklestek@ccv.cz

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína