Poslední možnost podání prohlášení o sklizni a produkci

Termín pro povinná prohlášení o produkci a o sklizni vyprší v sobotu 15. ledna!

Vážení vinaři a vinohradníci,

do soboty 15. ledna 2011 je možno podávat povinná Prohlášení o sklizni a Prohlášení o produkci. Toto datum je posledním dnem, kdy prohlášení musí být doručeno na Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský.
Nejrychlejším a nejbezpečnějším způsobem jak povinnost splnit, je využití Portálu farmáře na portálu Ministerstva zemědělství - eAgri. Využitím tohoto elektronického způsobu podání i v poslední den termínu budete mít jistotu, že prohlášení bylo v pořádku a včas doručeno.

Jak postupovat?
Na adrese www.registrvinic.cz se přihlásíte vyplněním vašeho uživatelského jména a hesla. Po přihlášení kliknete na odkaz v levém menu „Registr vinic“ a následně na „Spustit Registr vinic“. Poté v samotném Registru vinic kliknete na odkaz v levém menu „Elektronická podání prohlášení“, kde dále zvolíte odkaz „Prohlášení o sklizni“, resp. „Prohlášení o produkci“. Toto prohlášení, případně i s přílohou vyplníte a pouhým kliknutím na tlačítko „Odeslat“ toto prohlášení odešlete. Těchto několik málo kroků vás spolehlivě dovede ke splnění povinnosti podání prohlášení.

Je to opravdu tak jednoduché?
Pro identifikaci uživatele stačí uživatelské jméno a heslo vinaře, tedy základní identifikační údaje, které slouží již dnes velké části vinařů pro přístup do zabezpečené části Registru vinic (www.registrvinic.cz).

Máte účet, ale nemůžete se přihlásit?
V případě že Vám heslo vypršelo, nebo jste ho zapomněli, je jedinou možností obrátit se opět na Agenturu pro zemědělství a venkov. Zde se nejlépe telefonicky domluvíte na způsobu zpřístupnění účtu. Z bezpečnostních důvodů jsou totiž účty, kde se po celý 1 rok uživatel nepřihlásí, zablokovány.

Nemáte přístupové jméno a heslo?
Přístup si můžete na počkání nechat zřídit na nejbližší Agentuře pro zemědělství a venkov (AZV). Kontakty jsou k dispozici na této adrese. Vyřízení přístupu jedinou návštěvou příslušného AZV se vyplatí, protože získání přístupu je trvalé, bezplatné a přes portál využijete i další možnosti rychlejší komunikace s resortními úřady.


Ing. Luděk Okleštěk

Analytik
CCV Informační systémy - divize eGovernment / Veveří 2581/102, 616 00 Brno
CCV Informační systémy / Libušina třída 23, 623 00 Brno / www.ccv.cz
Tel.: +420 517 075 033 / Mob.: +420 775 712 717 / E-mail: ludek.oklestek@ccv.cz

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína