Aktuální trendy výroby vína

NVC

technologické školení pro vinaře před vinobraním v roce 2010

Před pomalu se blížícím vinobraním jsme pro vinaře připravili speciální školení, na kterém budou seznámeni s nejnovějšími poznatky a doporučeními pro technologické zvládnutí letošní kampaně.

Školení se uskuteční ve středu 18. srpna 2010 v odpoledních hodinách v přednáškovém sále Národního vinařského centra ve Valticích. Pozvání na něj přijali a o své poznatky se s Vámi podělí zástupci Svazu vinařů ČR, BS Vinařských potřeb, Proneca a firem Bricol-M a Hobra - Školník.

Program:
11.30 – 12.00 prezence

12.00 – 13.00 ing. Martin Půček, Svaz vinařů ČR
- Změny v legislativě s vínem, základní hygienické minimum dle nařízení EP a Rady (ES) 852/2004

13.00 - 14.00 ing. Miloš Vidlář, BS vinařské potřeby
- management výživy kvasinek
- doporučení pro výrobu červených a bílých vín s ovocným charakterem
- doporučení pro výrobu červených a bílých vín s důrazem na odrůdovost

14.15 – 14.30 přestávka

14.30 – 15.45 David Ochman, Proneco
- Odkalení moštů – klasické a bezalergenní přípravky
- F3 – nový koncept u ERBSLÖHU (kvašení, výživa, fermentace, přehled kvasinek)
- Novinky pro nastávající kampaň + biopřípravky

15.45 – 16.15 ing. Lada Kománková, Bricol-M – Současné trendy láhví na víno
- Tvary lahví na Víno
- Novinky + trendy
- Vlastní láhev

16.15 – 17.00 Jaroslav Dostál, Hobra – Školník
- řešení filtrace vína (produkty a nasazení jedn. druhů v dané části procesu)
- filtrace přes filtrační desky v uzavřeném systému (filtrační moduly).

Příhlasit se můžete na stránkách Národního vinařského centra

Soubory ke stažení

Pozvánka
pdf, 197227

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína

Aktuální trendy výroby vína | Vína z Moravy a vína z Čech