5. ročník Mezinárodního mistrovství ČR v sekání sektů

Soutěž se uskuteční v sobotu 13. června na jižní Moravě, v srdci celého vinařství České republiky ve vinném sklepě U Jeňoura ve vyhlášené sklepní lokalitě Nechory u Prušánek na Hodonínsku.

Vlastní soutěž bude netradiční v tom, že srovná především praktické dovednosti sommelierů, kteří se utkají ve dvou disciplínách - sekání sektu a servisu sektu. V dopoledním neveřejném kvalifikačním kole každý nejprve předvede klasický servis sektu a poté jeho otevření useknutím hrdla láhve šavlí nebo jinou sečnou zbraní. Maximálně 18 nejlepších podle uvážení poroty pak postoupí do odpoledního semifinále, kde si před Vámi obě disciplíny zopakují. Porota pak vybere pět finalistů. Ti nejprve useknou speciální láhve pěti vylosovaným divákům a poté budou mít pětiminutový prostor na useknutí libovolného počtu láhví jakýmkoliv způsobem. Jediným limitem je použití minimálně dvou a maximálně 12 lahví! Atraktivnost soutěže zvyšuje fakt, že je zařazena do dlouhodobého hodnocení o Sommeliera roku, na základě, kterého bude vybrán reprezentant ČR pro mistrovství světa i Evropy!

Celá akce je koncipována jako velká garden párty na vinařském dvoře mezi vinicemi, ale je připravena i mokrá varianta pro případ nepřízně počasí. Výkony soutěžících bude hodnotit nejen mezinárodní odborná porota, ale svého vítěze si zvolíte také Vy, diváci. Opět nebudou chybět pokusy o zápis do Guinnessovy knihy rekordů, či přehlídka originálních šavlí na sabráž a je připraveno i několik překvapení.

Více informací a program naleznete v pozvánkce ke stažení na konci zprávy.

{soubory files_aktuality_1508}

Soubory ke stažení

doc, 253440

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína