Každý rok zas a znova na víno do Mikulova - přijďte navštívit Pálavské vinobraní

Tisková zpráva, Město Mikulov

Druhý zářijový víkend v Mikulově patří již tradičně oslavám vína. Pálavské vinobraní se v tomto romantickém městečku na jihu Moravy slaví již od roku 1947. V současné době ho charakterizuje nejen historický, ale také moderní program, který láká návštěvníky ze širokého okolí.



Od pátku 12. září do neděle 14. září bude slavností vína opět žít celé město. V samém jádru Mikulova, na historickém náměstí, se v pátek odpoledne představí folklorní soubory, na které naváže novinka letošního ročníku – ve 20.30 hodin budou za zvuku bubnů a účasti tanečníků v historických kostýmech vysláni zbrojnoši mikulovského zámku do Vídně, aby z tamního vězení vysvobodili krále Václava IV. Ten společně se svou družinou v sobotu v pravé poledne projede Mikulovem na koni a pozdraví návštěvníky akce. Po jeho odchodu bude Náměstí opět patřit zpěvu a tanci nejen lidových souborů.

Souběžně s programem v centru města se bude odehrávat také program v areálu přírodního amfiteátru pod Turoldem. V pátek odpoledne se publiku představí mikulovské kapely a ve večerních hodinách vystoupí Aneta Langerová a Tatabojs. V sobotu budou na amfiteátru již od 12.30 hodin znít skladby kapel Hradišťan, Buty, AirFare, Horkýže Slíže, Gipsy.cz, Ready Kirken a Clou.

Novinkou letošního ročníku Pálavského vinobraní je nedělní program. Zatímco tradiční Mezinárodní přehlídka dechových hudeb „Zlatý hrozen“ se přesune na Náměstí, na amfiteátru vystoupí revivalové skupiny Elvis Presley, The Backwards, Jam & Bazar a Led Zeppelin.

V průběhu třídenního festivalu vína bude v zámecké zahradě rozloženo řemeslné tržiště a samozřejmě nebudou chybět stánky s burčákem. V Městském kině budou stejně jako vloni promítány české filmy za účasti herců a režisérů. Na neděli je připraven 2. výstup na Svatý kopeček, na jehož vrcholu proběhne losování o zajímavé ceny. V loňském roce se osvědčil také Mikulovský expres – zvláštní vlak vypravený na Pálavské vinobraní z Brna do Mikulova a zpět.

Návštěvníci slavnosti vína budou mít letos poprvé možnost rozbít své stany v hlídaném stanovém městečku.

Více v tiskové zprávě a programu - ke stažení na konci zprávy

{fotogalerie foto_aktuality_1299}

Soubory ke stažení

Tisková zpráva - pálavské vinobraní 2008 (doc)
doc, 82944
Program pálavského vinobraní 2008 (pdf)
pdf, 4528001

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína