HONGKONG ruší dovozní clo - informace pro vinaře

Hongkongská rada pro rozvoj obchodu

JEDINEČNÁ PŘÍLEŽITOST PRO EVROPSKÉ EXPORTÉRY VÍNA A PIVA

Vážení vinaři, předáváme dále informaci o možnosti exportu do Honkongu.



Vážení příznivci dobrých vín! Nabízíme Vám možnost zúčastnit se jako vystavovatel 1. ročníku mezinárodního veletrhu vína a dalších alkoholických nápojů
Hong Kong International Wine Fair ve dnech 14. – 16. srpna 2008 v Hongkongu.

Od r. 2008 Hongkong zcela ruší dovozní clo na dovoz alkoholických nápojů s nízkým obsahem alkoholu (do 30% ), tj. zejména vína a piva. Tato změna pravděpodobně povede k tomu, že se z Hongkongu stane centrum distribuce a obchodu s vínem pro asijský trh a zejména čínský trh.

Konzumace vína v Číně v současné době prudce stoupá a právě Hongkong je ideálním místem pro prezentaci evropských vín a dalších alkoholických nápojů v pevninské Číně. Tamní Číňané se čím dál častěji orientují podle Hongkongu a snaží se kopírovat hongkongský životní styl. V posledních letech se také značně zvýšil nákup vín dovážených z Hongkongu.

Na situaci zareagovala Hongkongská rada pro rozvoj obchodu (HKTDC) založením nového mezinárodního veletrhu vína a dalších alkoholických nápojů. Již tento rok v srpnu proběhne 1. ročník veletrhu Hongkongského mezinárodního veletrhu vína.

HKTDC nabízí vystavovatelům velmi zvýhodněné podmínky. Naskýtá se tak výjimečná příležitost pro české a moravské výrobce vín, piva a ostatních alkoholických nápojů (zrušení dovozního cla se však týká pouze alkoholických nápojů s obsahem alkoholu do 30%), jak představit své výrobky čínským spotřebitelům.

Bližší informace k samotnému veletrhu naleznete v přiloženém souboru ke stažení.

Další informace - kontakt:

Zuzana Kostohryzová
HK TDC Prague Project Manager

Hongkongská rada pro rozvoj obchodu
HKTDC Prague
TEL +420 233 233 470
FAX +420 222 812 283
www.hktdc.com

Soubory ke stažení

Hongkongský mezinárodní veletrh vína
doc, 37376

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína