Vinaři z České republiky zvou k ochutnávce moravských vín na veletrhu Danubius Gastro 2008

Moravští vinaři připravili v rámci bratislavského veletrhu Danubius Gastro 2008 s podporou Vinařského fondu ČR prezentaci moravských vín. Veletrh Danubius Gastro je největší akcí pro odborníky ze světa gastronomie, hoteliérství a potravinářství na Slovensku. Jeho jubilejní patnáctý ročník proběhne současně s veletrhem cestovního ruchu Slovakiatour ve dnech 17. – 20. ledna 2008 na výstavišti Incheba Expo v Bratislavě.

Tuzemští vinaři využívají této prestižní akce k prezentaci moravských vín slovenským gastronomickým odborníkům i spotřebitelům. Po prezentaci moravských vinařů ve Slovenské filharmonii, která proběhla v říjnu roku 2006, se jedná o další společné představení moravských vín na Slovensku.

Moravská vína na Slovensku nejsou žádnou neznámou. Moravské a slovenské vinařství má společnou moderní historii a vína z vinařských oblastí, které leží na východ a západ od řeky Moravy vyzrávají v podobných klimatických podmínkách a vyrábějí je vinaři, kteří většinou získali své znalosti v oboru ve stejných lavicích středních a vysokých škol. Moravská vína se těší na Slovensku velké oblibě, což dokládá i to, že většina exportu moravských vín míří právě na slovenský trh a cílem společné veletržní prezentace je představení současné vinařské produkce na Moravě směřující především do vyšší gastronomie a navázání nových obchodních kontaktů.


Společná výstavní expozice Vinařského fondu ČR, značky Vína z Moravy, vína z Čech a desítky vinařských společností je pro Vás připravena v hale D (stánek č. 301). Její celková rozloha je cca 90 m².

Na Vaši návštěvu se těší:

Vinařský fond ČR
www. vinarskyfond.cz

Národní vinařské centrum, o. p. s.
www. vinarskecentrum.cz

Bohemia Sekt, a. s.
www.bohemiasekt.cz

Víno Blatel, a. s.
www.blatel.cz

Patria Kobylí, a. s.
www.vinozkobyli.cz

Petr Skoupil Vinařství
www.skoupil.com

Livi, spol. s. r. o.
www.livi-dubnany.cz

Sonberk a. s.
www.sonberk.cz

Nové vinařství, a. s.
www.novevinarstvi.cz

Reisten s.r.o.
www.reisten.net

Vinařství Ing. Jiří Hort
www.vinohort.cz

Víno Marcinčák spol. s r. o.
www.marcincak.cz

Moravské vinařské závody Bzenec s. r. o.
www.mvz.cz

Znovín Znojmo a. s.
www.znovin.cz



Pro více informací, prosím, kontaktujte:
Ing. Michal Solařík, Národní vinařské centrum, o.p.s.
E-mail: michal.solarik@vinarskecentrum.cz
Tel.: +420 519 352 072
Mobil: +420 602 470 261

{fotogalerie foto_aktuality_1071}

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína