Z vinného sklepa na koně

Mladá fronta Dnes, 6.12.2006

Spojit příjemné s užitečným, tedy oslavit konec roku se spolupracovníky a přáteli a přitom se odreagovat, lze samozřejmě mnoha různými způsoby.

Michaela Peterková z Ostravy neodolala pozvání firmy, se kterou spolupracuje, uplynulou sobotu odjela do vinného sklepa v jihomoravských Lechovicích a nelituje.

"Byl to úžasný víkend. Vyhnula jsem se předvánočnímu úklidu i shonu ve městě, báječně si vyčistila hlavu a moc se mi líbilo, že na rozdíl od rodinných vinných sklípků jsme tam měli kompletní servis. Jídlo v restauraci, ochutnávku vína komentovanou odborníkem ve sklípku a pak nocleh v hotelu - to vše v okruhu několika desítek metrů," líčí nadšeně žena, která si několik lahví vína přivezla domů jako "suvenýr".

Vinné sklepy Lechovice nabízejí zájemcům asi hodinovou prohlídku vinného sklepa spojenou s ochutnávkou vína pod vedením sommeliéra. Za prohlídku a služby odborníka zaplatí skupina do 30 osob celkem 960 korun, větší skupina zaplatí 1464 korun, neboť se jí budou věnovat odborníci dva. Víno se platí zvlášť, nocleh stojí od 130 do 450 korun na osobu, podle toho, zda si klient vybere ubytovnu, penzion nebo hotel. Na jednom místě je přitom možné objednat i další služby.

"Klient se u nás může napít, najíst i vyspat, pokud má zájem, ukážeme mu výrobu vína i vinice. Také mu můžeme objednat projížďku na koni z místní farmy nebo vstup do rakouských termálních lázní, které jsou od nás vzdálené jen asi dvacet kilometrů. Vstupné do lázní vyjde asi na 300 korun pro jednoho, rodinné vstupné je levnější," líčí vedoucí gastroprovozu Vinných sklepů Lechovice Martin Jakub. A přidává další tip pro klienty vinného sklepa, kteří chtějí program i na další den: návštěva vánočních trhů ve Vídni.


(les)

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína