Nominační soutěž vín slovácké vinařské podoblasti

Pořádá Sdružení slováckých vinařů.

Nominační soutěž vín slovácké vinařské podoblasti je součástí nejvyšší soutěže vín v ČR - Národní soutěže vín.

Národní soutěž vín patří k nejvýznamnějším a nejrozsáhlejším vinařským kláním v rámci České republiky. Dříve, než je víno umístěno do expozice Salonu vín ČR v majestátných sklepních prostorech valtického zámku, musí projít poměrně náročným třístupňovým hodnotícím systémem.

První stupeň hodnocení tvoří nominační kola v jednotlivých vinařských podoblastech (slovácká, velkopavlovická, mikulovská, znojemská) a vinařské oblasti Čechy. Úspěšní kandidáti v jednotlivých kategoriích jsou následně nominováni do soutěže Salon vín ČR. Sto vín, která se probojují dalšími dvěma hodnoticími koly, se může honosit titulem zlatá medaile Salonu vín České republiky.

Sdružení slováckých vinařů, jež je pořadatelem Národní soutěže vín pro slováckou podoblast, si klade za cíl pozvednout prestiž vinařů napříč celým Slováckem. Termín výstavy je záměrně zvolen tak, aby se ochutnávka vín z této soutěže stala součástí Slováckých slavností vína v Uherském Hradišti, které jsou jednou z nejdůležitějších událostí celého roku pro daný region. Zejména návštěvníci z jiných částí republiky a ciziny tak mají možnost seznámit se nejen s folklórem a historickými památkami našeho regionu, ale díky Národní výstavě vín i s rozmanitostí a kvalitou vín ze slovácké podoblasti.

Na výstavě můžete ochutnat vína původem ze SLOVÁCKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI a zhodnotit vína z jednotlivých regionů Slovácka – vína z PODLUŽÍ, MUTĚNICKA, BZENECKA, KYJOVSKA, STRÁŽNICKA či UHERSKOHRADIŠŤSKA. Bezpochyby ochutnáte i vína, která se probojují do Salonu vín České republiky pro nadcházející rok.

Budeme rádi, pokud vás vína ze Slovácka zaujmou nejen Národní výstavě vín slovácké podoblasti, ale že si i v budoucnu sami najdete cestu do vinařství, která vás kvalitou svých vín přesvědčila.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína