Vinařský jarmark letos v areálu společnosti Víno Mikulov

Třetí ročník odborné akce Vinařský jarmark se uskuteční 26. listopadu v areálu společnosti Víno Mikulov. Prezentovat se bude paleta oborových firem napříč vinařským a částečně i vinohradnickým produktovým portfoliem. Součástí akce bude i odborná degustace sektů společnosti Bohemia Sekt.

„Akci jsme pojali jako malý interaktivní veletrh, kde budou odborné prezentace dvaceti firem s primárně vinařským zaměřením doplněny o výměnu zkušeností, osobní prezentace a praktické ukázky,“ říká Martin Chlad za Svaz vinařů ČR, který akci pořádá.


K vidění budou pomocníci pro sklepní hospodářství či výrobu vína, mobilní lahvovací linka, vysokozdvižné vozíky, lisy, mlýnky, dřevěné či betonové nádoby na víno, korky atd. Návštěvníkům budou poskytovány informace v oblasti enologického poradenství a mnoho dalších doplňkových služeb.  Ve venkovním areálu si budou moci hosté vyzkoušet osobní a užitkové vozy, traktory a další vinohradnickou techniku a stroje.


Vítáni jsou vinohradníci a vinařští profesionálové, stejně tak malovinaři či hobby fandové. Vstup i občerstvení je zdarma, avšak pouze pro přihlášené návštěvníky.


Nadstavbou základní části jarmarku je odborný program s komentovanou degustací pod názvem „Nejdůležitější moravské odrůdy a jejich cuvée pro výrobu šumivých vín klasickou metodou kvašením v láhvi“. Degustace proběhne na mikulovském zámku v sále Sala terrena od 15.30 hodin a bude završena večeří. Vstupné na degustaci činí 550 Kč za osobu.

Registrovat se můžete na www.akcesvcr.cz do vyčerpání kapacit, tj. 300 osob na jarmark a 50 osob na degustaci. Uzávěrka přihlášek je 22. 11. 2019.

Organizátorem akce je Svaz vinařů ČR a pořádá se za podpory Jihomoravského kraje a společnosti Bohemia Sekt.


Těšíme se na setkání 26. 11. 2019 v areálu Víno Mikulov, Mikulov, od 10.00 do 15.00 hodin.

Za organizátora akce Svaz vinařů ČR:

Martin Chlad, martin.chlad@svcr.cz, tel.: 774 778 817

Lenka Křivánková, marketing@svcr.cz, tel.: 602 582 589

Soubory ke stažení

pdf, 2755704
docx, 65448

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína