San Francisco International Wine Competition - informace pro vinaře

Vážení přátelé, rok se s rokem sešel a na dveře klepe vaše oblíbená soutěž v San Franciscu – nejstarší a největší soutěž v USA. Bohužel, nastala další řada změn v americké administrativě, která opět ztížila účast zahraničních vín, ale pokusíme se vám i tak udělat proces přihlášení co nejjednodušší.

Mějte však na mysli, že vzorky do USA SE PŘIHLAŠUJÍ NADVAKRÁT – NEJPRVE JE TŘEBA DOKONČIT PAPÍROVOU ADMINISTRACI, A AŽ DOSTANEME Z USA POTVRZENÉ VŠECHNY DOVOZNÍ DOKLADY, BUDEME TEPRVE SBÍRAT LÁHVE!!!

Hlavní informace v bodech:

  • Startovné je 100 USD za vzorek
  • Domluvili jsme, že kdo přihlásí 4 placené vzorky, může další dva poslat zdarma; na dva vzorky z oněch 4 vám přispěje Vinařský fond (pokud jste podali včas generální žádost). Pošlete-li 6 vzorků, vyjde vás tedy statisticky jeden ze šesti na 33 dolary – a to se za nejslavnější americkou soutěž vyplatí! Dopravu a administraci hradí Vinařský fond.
  • S pořadateli jsme vyjednali, že letošní medaile budou mít jiný design a (alespoň pro Evropu) standardní velikost - nebudou to tedy obdélníčky nebo malá kolečka, jako v minulosti.
  • Při jakékoli komunikaci s námi včetně odeslání přihlášek, plných mocí atd. uvádějte jako PŘEDMĚT MAILU (= poslední řádek v záhlaví každého mailu) SAN FRANCISCO, jinak nemůžeme garantovat, že bude váš mail správně zařazen. Software Mailman rozezná SAN FRANCISCO a udělá s ním, co je potřeba. Napíšete-li Amerika nebo Přihláška, spadne váš mail do ostatní pošty, ale protože stejných hromadných mailů bude hodně, spíše až do SPAMu.
  • Prosím, vemte na vědomí, že DEFINITIVNÍ UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK je ode dneška za týden, tedy 22. září 2019; jakékoliv dohánění nebude možné, jakmile odešleme podklady úřadům do USA, nemůžeme již nic měnit.
  • Zatím nikam NEPOSÍLEJTE VZORKY, ty se budou sbírat až po vyřízení dokladů.
  • Soutěž je otevřená i pro ovocná vína a medoviny, pro jablečná vína (cidery) jsou vypsány samostatné kategorie odlišné od ostatních ovocných.

A teď jak postupovat při vyplnění přihlášky a plné moci:

  1. Excellová přihláška je prakticky stejná, jak jste už zvyklí, částečně se vyplňuje sama (závisí na vaší verzi Windows). Dejte jen pozor na správnou kategorii pro svá vína – tabulku si stáhnete z odkazu http://www.sfwinecomp.com/wp-content/uploads/2019/09/2019-SFIWC-Class-Codes.pdf.

Pomůcka pro zařazení do kategorií:

  1. Bílá vína v Evropě běžných podrůd, která nejsou v tabulce výslovně zmíněna, patří podle obsahu zbytkového cukru do kategorií 170 až 176, červená do 270. Pokud má někdo polosuché/polosladké červené, je to 298, sladké červené 297. Speciality jako aromatizované čokoládové, kávové nebo chilli víno patří podle charakteru do kategorie 800 nebo 815.
  2. Růžová vína najdete až na druhé straně pod hlavičkou BLANC DE NOIRS / BLUSH / ROSÉ WINES, 300 pro cuvée a 301 pro odrůdová rosé.
  3. Chcete-li soutěžit s organickými víny nebo biodynamickými víny, je na vás, přihlásíte-li je mezi ostatní víny dle odrůd nebo do speciálních kategorií 700 resp. 710.
  4. Červená vína ročníku 2009 a starší budou hodnocena v samostatné kategorii VINTAGE WINES 257
  1. Vyplněnou tabulku si uložte do počítače tak, aby slovo PRIHLASKA bylo nahrazeno specifickým jménem vašeho vinařství bez diakritiky (prosím vynechte „vinařství“ a pište jen Valihrach San Francisco, Oulehla San Francisco, MIKROSVIN San Francisco atd.) a přiložte ji k novému mailu s předmětem SAN FRANCISCO a redakce@e-sommelier.cz.
  2. POZOR! Vyplňte i Plnou moc,kterou nás zmocníte k zastupování před americkými úřady, VYTIKNĚTE JI, podepište, orazítkujte, naskenujte nebo vyfoťte a pošlete nám (opet pod jménem vinařství) i s podpisem a razítkem. NUTNÉ!
  3. Tohle všechno udělejte pokud možno do pátku 20. září, nejpozději ale do neděle 22. září.
  4. PŘIHLÁŠKU I PLNOU MOC POŠLETE JEDNÍM A TÍM SAMÝM MAILEM!!!
  5. Nikam nic neplaťte – na všechno dostanete od nás tuzemské faktury. „Vládní“ (Government Warnings) obtisky na lahve dostanete až s výzvou k soustředění lahví do sběrných míst. Lahve nebude třeba nijak speciálně balit, našli jsme konečně schopného dodavatele a máme nové pevné transportní kartony odpovídající nejen americkým předpisům, ale i našim představám a potřebám.

V případě nejasností se klidně ptejte, ale myslím, že všechno by mělo být jasné.

 

JUDr. Luboš Bárta, MBA (klik pro více informací)

šéfredaktor SOMMELIER/Revue pro Hotel, Restaurant a Cestování

GastroPress s.r.o., Vydavatelství & Wine Marketing

251 66 Hrusice 177

tel a fax 323 656 600, mobil 602 270 830

mailto:redakce@e-sommelier.cz; http://www.e-sommelier.cz

Soubory ke stažení

pdf, 178154
xls, 60928

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína