Michelangelo Awards 2019 - Informace pro vinaře

Informace o  možnosti podání přihlášek a sběr vzorků na největší soutěž na africkém kontinentu - Michelangelo Awards 2019. Termín - nejpozději do pátku 19. července.

Vážení, jak jsme vás před nedávnem informovali, nadešel čas pro podání přihlášek a sběr vzorků na největší soutěž na africkém kontinentu - Michelangelo Awards 2019. Bude se konat v Somerset West nedaleko od Kapského Města v Jihoafrické republice, v mezinárodní jury bude Českou republiku zastupovat Mirek Majer.

V Jižní Africe se nám daří – Miro Petrech vloni získal titul za nejlepší zahraniční víno v soutěži za Ryzlink rýnský Chateau Belá 2017, Znovín Znojmo, Vinařství U Kapličky a Včelco se mohou pochlubit Double Gold medailí.

Pořadatelé vyslyšeli můj návrh a přislíbili, že na letošních medailích/samolepicích medailičkách již bude zřetelně vidět, že jsou z Jižní Afriky! Současně slíbili jejich rychlou výrobu a dodání tak, abyste stihli pokud možno předvánoční trh.

Letošní startovné činí jen 80€ za vzorek a jako obvykle jsme pro vás vyjednali zajímavou výhodu, letos ještě výhodnější než vloni  – oblíbenou slevu 4+2, DVĚ VÍNA ZDARMA PŘI PŘIHLÁŠENÍ ČTYŘ PLACENÝCH VZORKŮ.

Účast na soutěži organizuje redakce časopisu SOMMELIER a podporuje ji Vinařský fond, takže pokud jste podali v lednu správně žádost, platíte 2 vzorky vy, 2 vzorky vám bude refundovat Vinařský fond a dva máte zdarma od pořadatele.

Navíc Vinařský fond hradí náklady dopravy, administrace a celního odbavení.

(Upozorňujeme, že chcete-li čerpat příspěvek VF na účast dvou vín v soutěži, musíte být registrovaným vinařstvím a čerpat příspěvek můžete výhradně na stejné IČ, s nímž soutěžíte (to pro vinařství, která mají několik závodů či vlastní pod jedním IČ/DIČ další vinařství jiného IČ).

Soutěž je vypsána pro hroznová vína i ovocná vína, obsahuje i kategorie pro destiláty a likéry, ale pro ty my nemáme licenci. Museli byste si je poslat sami jinou zásilkou! S námi jen do 18% obj. alkoholu.
Ze zvláštních kategorií jsou vypsány nově kategorie oranžových vín, nízkoalkoholických vín a nealkoholických vín (kategorie 99 a do sloupce S napsat ORANGE, LOWERED ALCOHOL LEVEL nebo DEALCOHOLIZED)!
Speciální kategorií jsou GOLDEN OLDIES – kategorie pro bílá vína starší 4 let a ostatní vína včetně bublinek starší osmi let. (Uveďte dop sloupce s)

JAK POSTUPOVAT PŘI PŘIHLAŠOVÁNÍ VÍN?
1)    Prostudujte leták v příloze a do pole S přihlášky  vyplňte podle něj správnou kategorii. Vinař odpovídá za správné zařazení vína!
2)    Vyplňte přihlášku z přílohy, uložte ji do svého počítače. Měla by fungovat ve všech verzích MS Excellu a většinou by se měla i částečně automaticky vyplňovat.
3)    Uloženou přihlášku opět ve formátu .xls (MS Excell) připojte k mailu, který odešlete na adresu redakce@e-sommelier.cz a uvedete jako předmět mailu MICHELANGELO. Jinak by se mohlo stát, že se vaše přihláška v množství mailů ztratí!
4)    Posílají se tři láhve od vzorku. Na každou z nich nalepte „celní“ nálepku z přílohy (GOVERNMENT WARNING LABELS) a stejnou nalepte na karton/krabici. Vytiskněte si ji na své tiskárně, je jedno zda černobíle nebo barevně.
5)    Do krabice vložte kromě vín vytištěnou laboratorní analýzu, 1 kus etikety, podepsanou vytištěnou přihlášku (Excell) – zdůrazňuji PODEPSANOU, ideálně i s razítkem ve sloupci R (prohlášení EUR.1)
6)    VÍNA DOBŘE ZABALTE, tentokrát poletí výjimečně ve vašich krabicích.
7)    Na krabici napište:
Tamasa Trading Wines (Pty) Ltd
Dirk Harris c/a MICHELANGELO INT. WINE AWARDS
Tel: 082 394 3280
25 Herold Street
7600 Stellenbosch
South Africa
a dále: "The exporter of the products declares that except where otherwise clearly indicated these products are of EU preferential origin."
Nezapomeňte nalepit celní samolepku!
8)    Vzorky odevzdejte nejpozději do pátku 19. července jako obvykle do skladu BS Vinařské potřeby – a nezapomeňte se podívat, co mají pro vás v obchodě nového!
9)    Vína vyzvedneme v pondělí během dne, připravíme je, odevzdáme na Ruzyňském letišti a do Kapského Města poletí ve čtvrtek.
10)    Nikam nyní nic neplatíte, po odeslání vzorků od nás dostanete na startovné českou fakturu, pořadateli uhradíme za všechny jednorázovou platbou. Na základě této faktury můžete požádat Vinařský fond o refundaci.

Hodně štěstí!

S pozdravem

 
JUDr. Luboš Bárta, MBA
šéfredaktor SOMMELIER/Revue pro Hotel, Restaurant a Cestování
GastroPress s.r.o., Vydavatelství & Wine Marketing
251 66 Hrusice 177
tel a fax 323 656 600, mobil 602 270 830
maio: redakce@e-sommelier.cz; http://www.e-sommelier.cz

 

 

Soubory ke stažení

xls, 108544
pdf, 151449
pdf, 91253

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína