Růžové víno, meloun a další párování

Začínající léto přináší slunce, teplo a chuť trávit čas venku s přáteli a blízkými. A právě do takového období a nálady jsou vhodná růžová vína moravských nebo českých vinařů. Jsou aromatická s pestrou škálou ovocných chutí i vůní a obsahu zbytkového cukru, a protože se podávají nachlazená na teplotu 8–12 °C, dokonale v teplých dnech osvěží.

Kromě svěžesti a rozmanité chuti se naše růžová vína skvěle hodí i k experimentování, a to jak ve formě nejrůznějších drinků a koktejlů, tak při párování s jídlem. Někde na pomezí párování a míchání koktejlů se nachází i letošní hlavní motiv kampaně na růžová vína – meloun. A možností na různé kombinace růžových vín a melounu je celá řada. Je zcela na vás, jaké odrůdy zvolíte – Frankovka, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe nebo Cabernet Sauvignon vám nabídnou příjemný zážitek.

Meloun k vínu, meloun ve vínu. Můžeme jej k vínu přikusovat, vymačkaný i na kousky nakrájený jej můžeme přidávat do koktejlů se základem z růžového vína, můžeme si z něj a dalšího ovoce udělat osvěžující ovocný salát, k němu zkoušet různá rosé a hledat tu nejlepší kombinaci.

Růžové víno je nespoutané a divoké, ať už jako tiché nebo v podobě sektu, a jako takové si o popuštění uzdy vlastní fantazie vyloženě říká. Nebojte se, experimentujte a jděte vstříc zážitkům s našimi růžovými víny. A to nejen v létě. ;-)

Párování s dalšími jídly

Moravská a česká růžová vína jsou svěží a aromatická a podávají se dobře nachlazená. To do značné míry předurčuje i jejich párování s dalšími jídly. Do páru se tak ideálně hodí s lehčími úpravami pokrmů, jakými jsou saláty, těstoviny a jiné. Výraznější aromatická vína pak skvěle ladí s grilovanými masy, a to nejen bílými a rybami. Obecně platí, že čím lehčí pokrm, tím lehčí víno a naopak. Vína s vyšším zbytkovým cukrem se hodí spíše k ovocným salátům nebo ke sladším dezertům.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína