Festival otevřených sklepů – Podzim na Znojemsku

32. Festival otevřených sklepů míří za mladými víny na Znojemsko.

VYPRODÁNO! Festival již naplnil svou kapacitu, sejde se na 2000 nadšenců a milovníků vína. Všechny vstupenky už jsou zkrátka v rukou návštěvníků. Nicméně je možnost nechat se zapsat na seznam náhradníků, jednoduše, kontaktováním pořadatele.

32. Festival otevřených sklepů míří za mladými víny na Znojemsko. Sklepy otevřou velcí, střední a i malí vinaři v obcích na hranici s rakouskou vinařskou oblastí Weinviertel a taková budou i místní vína. Měsíc před festivalem bude na trh uvedena i Královská řada vín VOC Znojmo, do které jsou zařazeny ty nejtypičtější místní odrůdy Ryzlink rýnský, Sauvignon a Veltlínské zelené. Na milovníky atmosféry sklepů čekají jedinečné sklepní uličky a bludiště sklepních chodeb, vyškrábaných celými generacemi místních vinařů do pískovce. Na návštěvníky bude o víkendu 21. a 22. října čekat přes 30 otevřených sklepů, degustace vín z rukou vinařů, doprovodný kulturní program a krajové speciality.

V ceně dvoudenní vstupenky získáte degustaci všech festivalových vzorků, vstup do všech sklepů, tištěného průvodce, degustační skleničku, stylovou látkovou tašku, možnost využití festivalové autobusové dopravy a vstup na vybrané akce doprovodného programu zdarma.

Začátek je v sobotu 21. října, sklepy budou otevřeny od 10.00 do 21.00 hod., v neděli pak od 10.00 do 15.00 hod., po oba dny s možností nákupu vín u vinařů.
Registrační místo bude otevřeno v pátek 20. října od 15.00 do 20.00 hod., v sobotu od 8.00 do 15.00 hod. a v neděli od 10.00 do 12.00 hod. Kyvadlová doprava mezi obcemi po celou dobu festivalu.

Veškeré informace o festivalu, seznam vinařů, vín k degustaci i podrobnosti k doprovodnému programu najdete na www.otevrenesklepy.cz.
Pavla Babicová, ředitelka Festivalu otevřených sklepů, +420 739 307 014, pavla.babicova@nap.cz
Juraj Flamik, garant Festivalu otevřených sklepů, +420 606 763 117, juraj.flamik@nap.cz

Ilustrační fotografie ke stažení: www.otevrenesklepy.cz/Ke-stazeni.aspx.

Festival otevřených sklepů je unikátním produktem zážitkové a vinařské turistiky. V jeho rámci se milovníkům vína, kultury a nevšedních zážitků několikrát do roka na jeden víkend otevřou desítky sklepů v několika obcích jedné z vinařských podoblastí. To vše v jedinečné atmosféře jižní Moravy a za doprovodu kulturních a gurmánských akcí. Festival otevřených sklepů organizuje Partnerství, o.p.s. www.otevrenesklepy.cz

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína