Speciál časopisu SOMMELIER pro vinaře

Vážení vinaři, tímto mailem dostáváte do ruky materiál, který by vám měl pomoci v dnešní době. Redakce časopisu SOMMELIER na základě projektu podporovaného Vinařským fondem ČR pro vás připravila publikaci NOVÝ NORMÁL – jak se ctí ekonomicky přežít pandemii a jak koronakrizi změnit v příležitost. 

Vinařský fond tuto publikaci poskytuje bezplatně všem registrovaným vinařům v České republice v digitální podobě, tištěnou verzi si budete moci od příštího týdne vyzvednout v prodejnách BS Vinařské potřeby, v Národním vinařském centru ve Valticích, přímo v sídle Vinařského fondu v Brně a na dalších místech.

Kliknutím na následující odkaz si ve svém prohlížeči otevřete digitální animovanou verzi propojenou s videi a odkazy. Pokud jsme mohli vyzkoušet, je čitelná ve všech známých prohlížečích v PC, tabletech i mobilních telefonech – můžete tedy číst a studovat kdykoliv a kdekoliv.

Pokud byste si chtěli vytisknout všechny nebo jen některé stránky, stáhněte si PDF verzi sazby kliknutím na PDF. Velikost souboru jsme sice zmenšili snížením kvality ilustrací, ale i tak se bude stahovat delší dobu, která záleží na rychlosti vašeho připojení. Uložte si jej na disk svého počítače a můžete se k němu kdykoliv vrátit nebo si kteroukoli část vytisknout.

Několik technických poznámek:

  • Materiál obsahuje řadu odkazů ve formě QR kódů. Pro práci s nimi musíte mít ve svém telefonu nainstalovánu čtečku QR kódů. Je úplně jedno jakou zvolíte, zdarma si vyberete jak na Appstoru tak v obchodě Google Play. V tištěné verzi a PDF verzi se bez ní neobejdete. V animované verzi jsou z QR kódů vytvořena klikací tlačítka, takže obsah odkazu se spustí v novém okně. I tady ale můžete čtečku použít.
  • V on-line verzi je funkční i naprostá většina odkazů na webové stránky v textu i v inzerátech. Může se ale stát, že po aktivaci odkazu uvidíte na obrazovce chybové hlášení a varování, že objekt není zcela bezpečný, nebo jej z nějakého důvodu nelze otevřít či nalézt. Důvodem je zabezpečení serverů a obvykle stará verze stránek (http://) s nižším zabezpečením; kdo má již variantu SSL (htpps://), jeho stránky by se měly otevírat bez problémů. Vždy ale existuje jednoduchá pomoc – zkopírujte si (CTRL+C) odkaz do paměti počítače a vložte jej do stavového řádku prohlížeče (CTRL+V) a máte po starostech, odkaz se vám otevře, aniž by se zobrazovala varování…

 Naší snahou je, aby se materiál dostal k co největšímu počtu uživatelů, proto jej rozesíláme různými cestami. Je velmi pravděpodobné, že tento mail dostanete vícekrát z několika adres. Není to chyba – lépe dvakrát než ani jednou.

 Tak hodně štěstí a užitečné čtení!

JUDr. Luboš Bárta, MBA, Šéfredaktor SOMMELIER / Revue pro Hotel a Restaurant

Ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu ČR

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína