Pozvánka na vinařské akce v září 2023

Zářijové vinařské akce se nesou v duchu vinobraní a koštování burčáků ve všech vinařských oblastech jak v týdnu, tak i o víkendech. Rovněž je možnost v rámci Národní soutěže vín využít veřejných degustací a ochutnat vína z vinařských podoblastí, která se ucházejí o titul zlaté a stříbrné medaile Salonu vín ČR. Proto využijte pozvání na vinařské akce v září a naplánujte si program tak, abyste svůj čas strávili na minimálně jedné z těchto akcí.

Napříč Průhonickým parkem
2. září, Průhonice, Průhonický park
Neomezená degustace nejlepších vín z Čech, Moravy a zahraničí. VINNÁ STEZKA napříč Průhonickým parkem, na které poznáte krásu místní přírody a ochutnáte špičková vína od 12 vinařství z Moravy, Čech a zahraničí.

NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN ZNOJEMSKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI
2. září, Dolní Kounice, kulturní dům
Výstava více než 300 vzorků vín z nominační soutěže Znojemské vinařské podoblasti se uskuteční od 13.00 do 21.00 hod. v místním kulturním domě. Přijeďte zakončit léto ochutnávkou toho nejlepšího z celého Znojemska. S jistotou ochutnáte vína, která se dostanou až do expozice Salonu vín ČR.

Otevřené sklepy v Nosislavi
2. září, Nosislav
Ochutnáte i burčák od místních vinařů, zažijete neopakovatelnou atmosféru malé vinařské obce, cimbálku🎻, grilování 🍗, ale hlavně to víno🍷! Místní mužáci a nebo večerní degustace s vinařem přímo ve sklepě. To všechno jsou otevřené sklepy Nosislav!

Letní festival vína Němčičky – otevřené sklepy
2.–3. září, Němčičky, vinařství a vinné sklepy
Vinaři Němčičky Vás srdečně zvou na největší slavnost v Němčičkách v sobotu 2. září od 10.00 hodin na otevřené sklepy vinařů s jejich skvělými víny a pochutinami, následně si nenechte ujít Burčákovou zábavu na místním koupališti s půnoční neckyádou!
Hudba na vinicích
zářijové víkendy, v různých vinařstvích
Sedm posledních koncertů na vinicích spadá na září a tím se uzavírá letošní ročník. Využijte proto poslední možnost být součástí hudby a to přímo na vinicích.

NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN MIKULOVSKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI & PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ
8.–10. září, Mikulov – zámek, náměstí, Kongresový sál
Zúčastněte se degustace více než 690 vzorků vín Mikulovské vinařské podoblasti, která se ucházejí o titul zlaté a stříbrné medaile Salonu vín ČR a spojte tuto návštěvu s Pálavským vinobraním, které se již pravidelně koná druhý zářijový víkend. Na milovníky vybraných kulinářských lahůdek, dobrého pití a kultury čekají tři dny bujarého veselí s rozmanitým programem. Kromě tradičního folkloru, který je s vínem na jižní Moravě spjatý, nabízí organizátoři koncerty populárních kapel.

ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ
8.–10. září, Znojmo
Davy poddaných krále Jana Lucemburského budou na Znojemském historickém vinobraní 2023 opět vítat vznešeného panovníka krále Jana Lucemburského, oslavovat jiskřivé víno, lahodný burčák a veselit se při hudbě v ulicích a mázhauzech. Přijeďte prožít jedinečnou historickou slavnost, která vás nenechá za celé tři dny konání vydechnout!
Znojemské vinobraní
SLOVÁCKÉ SLAVNOSTI VÍNA A OTEVŘENÝCH PAMÁTEK V UHERSKÉM HRADIŠTI
9.–10. září, Uherské Hradiště
Slovácké slavnosti vína a otevřených památek jsou jedinečnou akcí, kde se po tři zářijové dny snoubí temperament lidových tradic a kultury, pestrost slováckých krojů a muziky s živelností a spontánní atmosférou.

NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN SLOVÁCKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI
15.–16. září, Bzenec, zámecký areál
Přijďte ochutnat všech 728 přihlášených vín od 97 vinařství nominační soutěže Slovácké vinařské podoblasti do Salonu vín České republiky 2024.

MĚLNICKÉ VINOBRANÍ 2023
15.–17. září, Mělník, historické centrum
Třídenní slavnosti v historickém městě nad soutokem Labe a Vltavy. Těšit se můžete na pestrý program na čtyřech scénách, ale také na bohatou nabídku gastronomických specialit a řemeslných stánků. Svá vína a čerstvý burčák nabídnou vinaři nejen z českého regionu.

Krajem vína - Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska
16. září, Znojmo, Loucký klášter
Zářijový díl seriálu cykloturistických akcí Krajem vína vás již tradičně zavede do podzimních, hrozny obtěžkaných, vinic Znojemska. Připraveny jsou dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší, na trasách vás čekají zastávky ve vinných sklepech i přímo ve vinicích.

Žernosecké vinobraní 2023
23. září, Velké Žernoseky, náves
Vinařský kraj, vinařská oblast, vinařské slavnosti. Jinak tomu není ani u nás. Pořádání Žernoseckého vinobraní se v obci traduje po skončení 2. světové války, s malými přestávkami dodnes. Můžeme s jistotou říci, že se jedná u nás o největší kulturní akci v roce.

Šakvické Ďůrkobraní aneb otevřené sklepy v Šakvicích
30. září, Šakvice, sklepy místních vinařů
Tak jako se v létě můžete setkat s vinaři na putování Z ďůrky do ďůrky, je pro vás i na podzim připravena akce - tentokrát pod názvem Ďůrkobraní. Otevřeným sklepům říkáme v Šakvicích jednoduše ďůrky. A právě ty Vás v tento termín zvou na vynikající domácí burčák. Nezřídka se stává, že vinař právě lisuje a tak Vám nabídne i čerstvou šťávu přímo z lisu.

► Aktuální služby otevřených sklepů naleznete na SLUŽBY OTEVŘENÝCH SKLEPŮ
► Kompletní přehled všech vinařských akcí najdete v našem KALENDÁŘI VINAŘSKÝCH AKCÍ

TIP PRO VÁS:
Chcete sledovat novinky a zprávy o našich vínech na Facebooku a Instagramu? Staňte se fanoušky oficiálního facebookového a instagramového profilu značky Vína z Moravy a vína z Čech.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína