Krajem vína - Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska a Expedice za sousedy

Sezóna cyklo a pěších výletů Krajem vína po Moravských vinařských stezkách pokračuje dalšími výlety. Návštěvníci se díky nim dostanou do různých koutů jižní Moravy a putováním vinohrady i malebnými sklepními uličkami poznají místní kulturu a folklor. Celý seriál akcí koordinuje Partnerství, o.p.s., která také 6 z celkových 11 výletů přímo organizuje. Další výlet se koná v sobotu 15. července Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska​.

„Na výlet mohou vyrazit jak cyklisté, koloběžkáři i pěší. Připravujeme tři trasy různých délek a obtížností, na všech návštěvníci najdou řadu zastávek na zajímavých místech,“ říká organizátorka akce Romana Tomášková z Partnerství, o.p.s. Účastníky provedeme úrodným krajem kolem Pavlovských vrchů, samotná Pálava však skrývá mnohem víc, než uvidíte ze sedla kola při cestách rozlehlými vinohrady, ti pěší si pak vyšlápnou na Naučné stezky, které je provedou podhradím Sirotčího hrádku a Dívčích hradů.  Trasy budou mít spousty zastávek u vinařů nabízející tradiční dobroty k zakousnutí.
Startovní místo je pro všechny stejné – začíná se na Husím Plácku v Dolních Věstonicích v sobotu 15.  července od 9.00 do 11.00 hodin. Návštěvníci zde získají startovní balíček se startovním pasem a mapou tras. „Všechny trasy jsou značené i přímo v terénu barevnými směrovkami, takže se nikdo nemusí obávat, že by zabloudil,“ ujišťuje Romana Tomášková. Na jednotlivých zastávkách pak účastníci sbírají razítka do startovního pasu, který v cíli mohou odevzdat do slosování o ceny – například voucher na ubytování v penzionu s certifikací Cyklisté vítáni (www.cyklistevitani.cz), cyklodoplňky nebo vína regionálních vinařů. V cíli bude připravený doprovodný program s dolnověstonickými vinaři – otevřený Habánský sklep U Rajchlů, Vinařství Svoboda, Restaurace Husí plácek, Vinařství Ředina, CM Klaret primáše Josefa Vrbky a nabídka teplého občerstvení.

Startovní balíčky mohou návštěvníci kupovat online v předprodeji na e-shopu nebo v den akce přímo na místě.

Více informací najdete na https://1url.cz/huL4p.

Termíny dalších výletů Krajem vína najdete www.vinarske.stezky.cz.

Kontakt:
Romana Tomášková
778 436 671

www.vinarske.stezky.cz  I facebook.com/VinarskeStezky I instagram.com/vinarskaturistika
Partnerství, o.p.s. | Údolní 33 | 602 00 Brno

Soubory ke stažení

poster
pdf, 646693
banner
pdf, 1034713

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína