Pozvánka na vinařské akce v září 2022

Trápí vás, že léto končí? Stýská se vám už teď po letních dnech plných slunce, zábavy a výletů? Hoďte starosti za hlavu a vyrazte s námi na vinařské akce měsíce září, kdy lahodné víno i burčák poteče proudem! Ve vinařských oblastech se chystají tradiční oslavy sklizně, na nichž se nejen koštuje, ale i zpívá a tančí až do rána. 

Svátek vína na Soutoku
2. září, Hradec Králové, Jiráskovy sady

Svátek vína na soutoku nabídne návštěvníkům skvělá vína a delikatesy, okouzlující umělecká vystoupení i doprovodný program a to vše v nejkrásnějším parku, Jiráskových sadech, v Hradci Králové. Přijďte si užít páteční pohodovou atmosféru s přáteli a sklenkou kvalitního vína.

NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN ZNOJEMSKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI
3. září, Znojmo, Horní náměstí
Po dvou letech se ve vinařském Znojmě opět koná Národní soutěž vín Znojemské podobnosti. V sobotu 3. září jsou všichni srdečně zváni na ochutnávku vín přihlášených do této soutěže.

PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ
9.-11. září, Mikulov, náměstí, zámek, amfiteátr
Pálavské vinobraní se pravidelně koná druhý zářijový víkend. Na milovníky vybraných kulinářských lahůdek, dobrého pití a kultury čekají tři dny bujarého veselí s rozmanitým programem. Kromě tradičního folkloru, který je s vínem na jižní Moravě spjatý, nabízí organizátoři koncerty populárních kapel. Na Pálavském vinobraní nemůže chybět výstava Národní soutěže vín Mikulovské vinařské podoblasti, vinařská tržnice ani stánky s přírodním energetickým drinkem – burčákem. I v novodobé historii oslav se už stačily vytvořit programové stálice. Patří mezi ně třeba nedělní výstup na Svatý kopeček nebo Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně, jehož dějištěm se rok co rok stává mikulovský zámek. Zkrátka nepřijdou ani rodiny s dětmi, právě malí návštěvníci jistě ocení přehršel soutěží, her a atrakcí.

ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ
9.-11. září, Znojmo, Městská památková rezervace
Davy poddaných krále Jana Lucemburského budou na Znojemském historickém vinobraní 2022 opět vítat vznešeného panovníka, oslavovat jiskřivé víno, lahodný burčák a veselit se při hudbě v ulicích a mázhauzech. Historický program na 13 scénách vás nenechá celé tři dny konání vydechnout!

NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN MIKULOVSKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI
9.-11. září, Mikulov, zámek Mikulov, Kongresový sál
Degustace více než 690 vzorků vín Mikulovské vinařské podoblasti, která se ucházejí o titul zlaté a stříbrné medaile Salonu vín ČR. K poslechu bude hrát cimbálová muzika. Přichystáno bude i drobné občerstvení. Místem konání je největší sál mikulovského zámku. Degustace probíhá výměnou na pokladně zakoupených degustačních bločků za 0,5 dcl vína. Všechna bílá vína jsou chlazena ve speciálních boxech. O servis se stará tým zkušených sommelierů. Součástí prezentace je i 74 vín soutěže Nejlepší biopotravina 2022, kterou pořádá PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců.
Otevírací doba:
pátek: 16.00-20.00 hod.
sobota: 10.00-20.00 hod.
neděle: 11.00-16.00 hod.

SLOVÁCKÉ SLAVNOSTI VÍNA A OTEVŘENÝCH PAMÁTEK V UHERSKÉM HRADIŠTI
9.-11. září, Uherské Hradiště, všechna zákoutí královského města
Slovácké slavnosti vína a otevřených památek jsou jedinečnou akcí, kde se po tři zářijové dny snoubí temperament lidových tradic a kultury, pestrost slováckých krojů a muziky s živelností a spontánní atmosférou. Součástí je ochutnávka vín Národní soutěže vín - nominační soutěže slovácké podoblasti.

NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN SLOVÁCKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI
10. září, Uherské Hradiště, Vinohradská ulice - Mařatice (areál office centra Synot)
Degustace více než 500 vzorků vín Slovácké vinařské podoblasti, která se ucházejí o titul zlaté a stříbrné medaile Salonu vín ČR. K poslechu a dobré náladě zahraje cimbálová muzika. Akce se koná ve Vinohradské ulici, která je plná krojovaných párů, cimbálových muzik a v celém Uherském Hradišti probíhají Slovácké slavnosti vína a otevřených památek. Degustace vín probíhá výměnou na pokladně zakoupených degustačních bločků za 0,5 dcl vína. Všechna bílá vína jsou chlazena ve speciálních boxech. Degustační expozice je otevřena 10.9.2022 od 14:00 do 01:00. Těšíme se na vás.

MĚLNICKÉ VINOBRANÍ 2022
16.-18. září, Mělník, historické centrum města
Třídenní slavnosti v historickém městě nad soutokem Labe a Vltavy se konají od 16. do 18. září. V průběhu tří dnů si můžete vybírat z pestré nabídky dobových i současných hudebních vystoupení, pouličních divadel, šermířských soubojů a akcí pro děti. Těšit se můžete na bohatou nabídku gastronomických specialit a řemeslných stánků, ale především na výborné víno a burčák. Svou produkci nabídnou vinaři nejen z českého regionu. Slavnost je vhodnou příležitostí k prohlídce historického města, zámku Mělník s vinnými sklepy ze 14. století, mělnického podzemí se středověkou studnou či kostnice.

Sedlecké vinobraní
24. září, Sedlec u Mikulova, Areál vinařství u Nesytu
Tradiční podzimní akce našeho vinařství spojená s lisování hroznů, prodejem burčáku, ochutnávkou vín, gastronomickými pochutinami. K dobré náladě bude hrát cimbálová muzika.

Služby otevřených sklepů

► Aktuální služby otevřených sklepů naleznete zde: SLUŽBY OTEVŘENÝCH SKLEPŮ 

*********************************

Přehled vinařských akcí

► Kompletní přehled všech vinařských akcí najdete v našem KALENDÁŘI VINAŘSKÝCH AKCÍ.

*********************************

► TIP PRO VÁS:

Chcete sledovat novinky a zprávy o našich vínech na Facebooku? Staňte se fanoušky oficiálního facebookového profilu značky Vína z Moravy a vína z Čech.


Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína