Pálavské vinobraní se blíží!

Součástí programu jubilejního 75. ročníku je již počtvrté panelová diskuse „Cesta vína naším životem“, která se koná na zámku v Mikulově v krásných prostorách Gajdošova sálu.

„Každoročně se do Mikulova na vinobraní sjedou významné přední osobnosti naší země, které dosáhly úspěchů ve svých oborech a které s Mikulovem pojí láska k vínu. Během diskuse seznámí hosté návštěvníky s tím, jak víno zasahuje do jejich oborů a do jejich osobních životů,“ prozrazuje program ředitelka vinobraní, Petra Eliášová. Letošní výběr hostů je opět znamenitý. Pozvání přijal profesor Jan Žaloudík, který návštěvníky vinobraní seznámí s výsledky významného výzkumu legendárního profesora Milana Šamánka o vlivu vína na zdraví. Dalším zajímavým tématem, které hosty čeká, bude diskuze, zda je výhodnější investovat do zlata či do vína. O tom ve svém příspěvku prozradí více ekonom Martin Slaný. Párování vína a jídla je neodmyslitelná součást gastronomie. Jak správně spojit chuť jídla a vína prozradí Roman Paulus. Co znamená kázat vodu a pít víno osvětlí farářka Martina Viktorie Kopecká. „Letos přijal pozvání ještě pátý mimořádný host, který bude pro návštěvníky milým a výjimečným překvapením,“ doplňuje informaci o speciálním tajemném hostovi Alena Hlávková, která má panelovou diskuzi za pořadatele na starosti. Závěrem bude dán prostor k otázkám a diskusi divákům, kteří budou mít možnost se s hosty setkat a popovídat si. Diskusi bude moderovat sommeliér Libor Nazarčuk, který celý program symbolicky ukončí sabráží sektu.  

Již tradičně se na zámku uskuteční také Národní soutěž vín Mikulovské vinařské podoblasti, která návštěvníkům nabídne ta nejlepší vína z několika stovek vzorků. Na své si zde přijde opravdu každý milovník kvalitního vína.

Kompletní program Pálavského vinobraní naleznete na webu www.palavske-vinobrani.cz,  permanentku za tu nejnižší cenu 800 korun zakoupíte jen do konce června v síti Ticketstream.

Hosté panelové diskuze:

Prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc -  chirurg a onkolog, bývalý ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně, senátor

Roman Paulus  - český šéfkuchař,gastronom, lektor a šestinásobný obhájce michelinské hvězdy    

Ing. Martin Slaný, Ph.D.  – hlavní ekonom DRFG, lektor na VŠE

Mgr. Martina Viktorie Kopecká, Th.D. – česká farářka Církve československé husitské

Soubory ke stažení

Tisková zpráva
docx, 15464

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína