Úvod do degustace

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Ve dvoudenní kurzu poznáte sami sebe z pohledu senzorických vlastností a prakticky si otestujete svůj zrak, čich i chuť. Získáte orientaci v praktické degustaci vína, jeho chuti, vůni či v případných vadách. Kurz je určen jak vinařským nadšencům, tak i odborníkům z praxe, kteří s vínem denně pracují.
  • Datum
    14. února 2024 - 15. února 2024
  • Město
    Brno
  • Popis místa
    Mendelova univerzita v Brně, Salon vín Valtice

Kontakty

Další popis

Obsah kurzu

Část teoretická
Senzorické hodnocení vín
Choroby a vady vín

Část praktická
Seznámení se základními chutěmi – 7 vzorků
Srovnávací zkouška schopnosti rozlišovat základní chutě – 8 vzorků
Test rozlišovací schopnosti intenzity chuti pořadovou zkouškou – 2 série pěti vzorků révových vín
Test rozlišovací schopnosti organoleptických vlastností trojúhelníkovou zkouškou 4 série tří vzorků révových vín
Zkouška na určení vzrůstající intenzity barvy – 2 *10 vzorků
Zkouška schopnosti popisu pachů 15-20 vzorků modelových vůní a přípachů
Deklarační zkouška – zatřiďování révových vín podle předložené deklarace, popis a srovnání jejich charakteristických vlastností a nedostatků.

V kurzu poznáte sami sebe z pohledu senzorických vlastností, které máte. Prakticky si otestujete svůj zrak, čich i chuť. Tento kurz může sloužit jako příprava na Výcvik a výběr vybraných posuzovatelů pro senzorickou analýzu podle ČSN ISO 8586-1 (tzv. základní senzorická zkouška nebo zkouška prvního stupně) a také na Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2 – tzv. zkouška druhého stupně.

Druhý den návštěva Národního salonu vín ve Valticích: program A1 – volná degustace http://www.salonvin.cz/salon-vin/oteviraci-doba-programy/

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína