Obsah kurzu:
- historie a význam slova sommelier
- sommelier a jeho význam a funkce
- rozdělení vín v ČR a ve světě
- významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí)
- historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii (praktická ukázka vín)
- popis vín – vzhled, vůně, chuť, celkový dojem (praktická ukázka s víny)
- hodnocení vína a hodnotící systémy (praktická ukázka vín)
- zásady při podávání vína, jeho příprava před podáváním, skladování vína
- snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín (s praktickou ukázkou snoubení vín s drobným občerstvením)
- parametry servisu a praktické ukázky servírování (šumivé, bílé a červené víno)
V průběhu kurzu ochutnáte několik vzorků zahraničních i tuzemských vín.
Vinařské novinky do schránky