Základy sommelierství

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Dvoudenní obsáhlý kurz jak pro vinařské nadšence, tak pro odborníky za praxe. Dozvíte se spoustu informací o práci sommeliéra, o víně (historie, odrůdy), vinařských oblastech. Naučíte se, jak víno správně vybírat, degustovat a podávat. Vše bude podloženo praktickou ukázkou.
  • Datum
    5. března 2024 - 6. března 2024
  • Město
    Brno
  • Popis místa
    Mendelova univerzita v Brně

Kontakty

Další popis

Obsah kurzu:
- historie a význam slova sommelier
- sommelier a jeho význam a funkce
- rozdělení vín v ČR a ve světě
- významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí)
- historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii (praktická ukázka vín)
- popis vín – vzhled, vůně, chuť, celkový dojem (praktická ukázka s víny)
- hodnocení vína a hodnotící systémy (praktická ukázka vín)
- zásady při podávání vína, jeho příprava před podáváním, skladování vína
- snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín (s praktickou ukázkou snoubení vín s drobným občerstvením)
- parametry servisu a praktické ukázky servírování (šumivé, bílé a červené víno)

V průběhu kurzu ochutnáte několik vzorků zahraničních i tuzemských vín.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína