Úvod do degustace

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Kurz je určen milovníkům vína, ale také lidem, kteří s vínem denně pracují. Účastníci kurzu získají širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína, naučí se rozeznávat základní chutě a vůně vína včetně nejběžnějších chorob a vad vína.
  • Datum
    24. února 2022 - 25. února 2022
  • Město
    Brno
  • Popis místa
    Mendelova univerzita v Brně (Brno, Valtice)

Kontakty

Další popis

Část teoretická Senzorické hodnocení vín Choroby a vady vín Část praktická Seznámení se základními chutěmi - 7 vzorků Srovnávací zkouška schopnosti rozlišovat základní chutě - 8 vzorků Test rozlišovací schopnosti intenzity chuti pořadovou zkouškou - 2 série pěti vzorků révových vín Test rozlišovací schopnosti organoleptických vlastností trojúhelníkovou zkouškou 4 série tří vzorků révových vín Zkouška na určení vzrůstající intenzity barvy – 2 *10 vzorků Zkouška schopnosti popisu pachů 15-20 vzorků modelových vůní a přípachů Deklarační zkouška - zatřiďování révových vín podle předložené deklarace, popis a srovnání jejich charakteristických vlastností a nedostatků. Kurz bude probíhat v menší skupince do 20 účastníků. V kurzu poznáte sami sebe z pohledu senzorických vlastností, které máte. Prakticky si otestujete svůj zrak, čich i chuť. Tento kurz může sloužit jako příprava na Výcvik a výběr vybraných posuzovatelů pro senzorickou analýzu podle ČSN ISO 8586-1 (tzv. základní senzorická zkouška nebo zkouška prvního stupně) a také na Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2 - tzv. zkouška druhého stupně. Druhý den návštěva Národního salonu vín ve Valticích: program A1 - volná degustace

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína