Základy vinařství

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Kurz Vám umožní získat základní znalosti o víně a přehled o jeho výrobě při použití různých technologií a enologických postupů. Teoretická výuka prvního dne je vhodně spojená s praktickými ukázkami přímo ve vinařském provozu během druhého výukového dne.
  • Datum
    16. únor 2022 - 17. únor 2022
  • Město
    Brno
  • Popis místa
    Mendelova univerzita v Brně (Brno, Lednice)

Kontakty

Další popis

V rámci teoretické výuky budou probrána následující témata: Složení a zrání hroznů Vybavení vinařského provozu Doprava a zpracování hroznů Předfermentační úpravy Biochemie alkoholové fermentace Malolaktická fermentace Oxid siřičitý Školení, zrání a finalizace vín Výroba bílého a růžového vína Metody výroby červených vín Technologie speciálních vín (šumivá a fortifikovaná vína) Výuka prvního dne zahrnuje také ochutnávku vín typických pro dané technologie. Druhý den v rámci exkurze navštívíme tři vinařské provozy včetně provozu na Ústavu vinohradnictví a vinařství MENDELU. Zde si prakticky ukážeme výrobu vína od zpracování hroznů, školení vína až po finalizaci - tedy lahvování vín. V každém vinařství také ochutnáme 6 – 8 vzorků vín. Jedno z vinařství bude typickým zástupcem větších vinařských podniků s produkcí nad 200 000 lahví ročně a druhé z vinařství bude typ malého rodinného vinařství s produkcí do 20 000 lahví ročně.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína